Så langt jeg har forstått ble denne planen delvis strøket av kommunen ved ny kommunal arealplan. Ellers mener jeg å ha registrert at kommunen i siste runde med arealplan har strammet vesentlig inn for planer om ytterligere natur- og miljøraseringer.

Det er en utvikling som jeg anser som både klok og nødvendig, av hensyn til klodens, og vår egen nasjons, grønne skifte – og særlig ved stadfestelsen av den meget alvorlige naturkrise vi dessverre har. I den forbindelse er det naturlig å minne om den nylig inngåtte naturavtalen fra desember f.å. som ble undertegnet i Montreal av 190 nasjoner, herunder Norge.

Mange har vært, og er fortsatt, fortvilet over mange av de ganske voldsomme naturnedbygginger som har vært vanlige over år i kommunen, ikke minst i Søgne-bygda. Nå ser jeg at nok et svært og ytterst verdifullt og naturskjønt turområde i Søgne planlegges ihjelsprengt og ødelagt som tur- og rekreasjonsområde. Skogsområdet Øygardsheia/Feievann er et av bygdas mest benyttede turområde for masse mennesker, ikke bare Langenesfolk, men også folk fra andre steder i og utenfor Søgnebygda.

Blant annet barnehager går mye tur med de små i denne skogen. Å ha et slikt område er virkelig et kvalitetsstempel for bygda og bidrar vesentlig til trivsel, livskvalitet og helse for brukerne.

Derfor må og bør området bestå urørt, slik det er i dag.

Når saken skal til endelig behandling i kommunen vil også jeg, som så mange andre i bygda, håpe at hensynet til natur og miljø blir tyngst-veiende og at man lar planen falle. Det ville være uforståelig om politikerne skulle velge å rive dette super-turområdet ut av hendene på befolkningen og i stedet prioritere noen få personers profittjakt.

Dette planlagte boligområdet er ikke noe kommunen, som kommune, har noe bruk for. Derimot er skogsområdet kjempeviktig for innbyggerne. Om området skulle bli utbygd, er det sannsynlig at det vil være negativt også for trafikkbelastningen/trafikksikkerheten på Langenesveien. Planen synes uansett å ikke være tuftet på verken grønne verdier eller noe nevneverdig samfunnsnyttig.

Man bør jo også ha i tankene at Norges skog/natur med villmarkspreg de siste 100 årene er kraftig redusert og at det vesle som er igjen bør vi som nasjon prøve å ta bedre vare på. En evt. avskoging og nedbygging av også dette svære naturområdet perifert i kommunen/Søgnebygda tilfører ikke, slik jeg ser det, noe verken bygda eller kommunen trenger, men vil heller utarme bygda til ugunst for innbyggernes livskvalitet, naturen og miljøet.

Det er naturlig å minne om Miljødirektoratets oversikt over hva som er igjen av villmarkspreget natur i Norge. Oversikten fra 2018 viser at den er redusert til 11,5 prosent. Likedan er den inngrepsfrie naturen i Norge redusert med om lag 630 kvadratkilometer i perioden fra 2013 til 2018.

Det er omfattende habitatnedbryting. Er det ikke på tide nå å starte jobben med å stanse planer om nye svære naturraseringer?

Mitt råd og anbefaling er at denne planen ikke vektlegges eller aksepteres, men settes til side og avvises og at området beholdes som inngrepsfritt natur- og rekreasjonsområde til gavn for bygdas/kommunens innbyggere og andre, og for fremtiden. Det vil være en viktig, og ikke minst, bærekraftig utvikling og naturverdi-bevaring samt et forstandig hensyn til innbyggernes helse og livskvalitet.

Det ville bli en stor glede for så mange og ville gagne innbyggerne på en særlig god måte.