Det får Fædrelandsvennens musikkanmelder til å klistre en dyster merkelapp på en hel landsdel: «Vi sørlendinger har alltid vært trege på å omfavne nye ting».

30 blåfrosne sjeler i bakgården hadde åpenbart en fin musikalsk opplevelse, for konserten får terningkast 4 av musikkanmelder Marius Jahnsen. Men oppmøtet står altså til stryk.

Enkelte ville kanskje reflektere over at ideen om å ha utendørskonsert i åtte minusgrader har noen innbygde svakheter, men Jahnsen og Fædrelandsvennen påstår i stedet at svaret på dårlig oppmøte ligger i landsdelens DNA, innbakt i en stereotypi. Det er jaggu godt gjort!

Jeg hater stereotypier, ikke minst når noen bruker de om grupper jeg selv er del av – og de er negative og bommer. At sørlendinger er trege, er en grusom og utdatert påstand. Om vi var så føkkings trege, så hadde vi ikke vært et globalt tyngdepunkt for offshore teknologi, vi hadde ikke hatt verdens beste damelag i håndball, vi hadde ikke hatt Nord-Europas kuleste og største strandfest, vi hadde ikke hatt Norges største turistattraksjon eller verdens beste iskrem. Skjønner?

Så derfor, Jahnsen, kulturredaksjonen, frontsjef og hele Fædrelandsvennen: Gi F i å tillegge landsdelen kollektive svakheter som dere ikke kan underbygge med fakta!

Ja, jeg er forbanna! Så dere kan bare drite i å snakke om «sørlendingen som var så sinna at han nesten sa ifra». Skal vi legge den også død?

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.