I Fædrelandsvennen den 11. oktober 2017 kunne vi lese følgende: «Etter flere år med underskudd for Aquarama, snakker nå politikere i Kristiansand åpent om frykten for en konkurs i selskapet». Trond Blattmann (AP) gikk så langt som å uttale: «Hvis det var jeg som var investor, så hadde jeg pelt sammen lommeboka og kommet meg avgårde».

Heldigvis har Aquarama Badedrift AS, eid av Kruse Smith Invest og BRG Eiendom, holdt hodet over vannet og unngått et slikt scenario. Men, og det er for Kristiansand kommunes del, et stort men! I avtalen med kommunen fra 2013 har Aquarama Badedrift AS garantert å dekke underskudd i 10 år, men etter det er det ikke lenger noen garantier. Det vil si at ansvaret for å dekke underskudd går i 2023 over på Kristiansand kommune. (For øvrig bemerkes at underskuddet før skatt i 2021 var på 1.398.000, selv med en omsetning på nærmere 60 millioner)! Nå er det mulig at jeg er for pessimistisk hva gjelder hvem som sitter igjen med Svarteper, men det er vel grenser for hvor lenge dagens drivere vil kaste gode penger etter dårlige, som det heter.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.