De aller, aller fleste har fått med seg Hamas sitt nylige terrorangrep. Mange medier beskrev disse grusomhetene i stor detalj. Nei, det er ikke vanskelig å finne videoer av dette som Hamas selv har delt, men stol på meg når jeg sier dette; ikke se på dem!

Så hvordan kan det da ha seg at så mange verden over, inkludert her i lille Norge og enda mindre Kristiansand, både forsvarer og hyller Hamas for deres såkalte "frigjøringskamp"? Når det snakkes om "From the river to the sea." og folk legger ut fallskjerm-bildet (som i denne sammenheng kun betyr én ting), da er man ganske langt ute på viddene.

Lederen i Norges Kommunistiske Parti, Runa Evensen, valgte fredag 13. oktober på debattsidene her å ordlegge seg følgende om dette terrorangrepet; "Palestinere er skyldige i kampen for frihet og rettferdighet. Koste hva det koste ville, gikk frihetskjemperne også denne gangen til angrep med enkle midler, mot overmakten."

Flere avdelinger av Palestinakomiteen har også forårsaket mye harme. Ett eksempel er Jorunn Aanensen Kalvik, lederen for Palestinakomiteen i Agder, som fikk passet sitt påskrevet etter at hun kommenterte et innlegg til Lars Gule på Facebook. Hun brukte ordene "uansett hvilken form den tar" i forbindelse med at hun "heier på og støtter palestinernes frigjøringskamp."

Når samme person også får seg selv til å skrive at det å fordømme denne slaktingen av uskyldige mennesker som terrorisme, kun blir gjort fordi "imperialister og kolonister kan ikke annet.", da har man muligens vært nettopp litt for ærlig. (Hun angrer ikke på ordene hun brukte, men valgte å slette kommentaren "fordi hun har mottatt mye hets.", i følge henne selv.)

Det må sies at Kalvik kom på Facebook tidligere denne uken med et tilsvar på den massive kritikken hun mottok fra alle kanter. Jeg kan ikke se at det var noe selvinnsikt, ydmykhet eller anger å oppspore, men litt ansvarsfraskrivelse var visst viktig å få med; "Vi i Palestinakomiteen i Agder vil alltid forsvare palestinernes frihetskamp, det er ikke noe «men». [...] Forrige helg tok Hamas en beslutning på vegne av Gazas befolkning. Ansvaret for okkupasjonen og det overdrevne og brutale svaret, som rammer langt flere enn Hamas, ligger fullt og helt på Israel!".

Ja, ærlighet varer lengst.

Innlegget er forkortet. Red.