Når man tenker på feminisme, tenker noen at det er kvinner med hår under armene.

Andre tenker det er kampen om abort. Noen tenker på Iran og Afghanistan.

Uansett hva man tenker på, så vil det handle om kvinneundertrykkelse. Noen ganger i større grad, andre ganger i mindre grad. Men hva er viktigst å prioritere? Det at kvinner skal kunne gå med hår under armene eller det at kvinner blir drept i Iran for å ikke bruke hijab? I media er det altfor lite snakk om det som skjer i Iran og Afghanistan.

Kanskje fordi vi mennesker følger trender. Høsten 2022 ble kvinneundertrykkelsen i Iran en trend. VG la ut utallige artikler og influensere stormet fram for å spre det grusomme som skjedde. Nå, snart ett år senere, blir det snakket mer om mennene som føler seg undertrykt av Barbie-filmen. Er dette noe vi kan forandre?

Selv om vi ikke kan forandre tiktok sin algoritme eller hva VG legger ut, så kan vi alle engasjere oss i saker. Slik som det som skjer i Iran eller abortreglene i USA. Mennesker må individuelt bestemme seg for hva man brenner for, men er det viktigere å republisere en video av en kvinne med hår på beina enn noe som angår protestene i Iran?

Jeg sier ikke at kvinner som kjemper for det å kunne gå med hår under armene er galt. Alle kvinnekamper er viktige. Men noen saker burde prioriteres mer enn andre. Som for eksempel det at jenter ned i tolvårsalderen tvinges til å få barn i USA.

Dette ble også en trend i januar 2023. Da det ble ulovlig å ta abort i fjorten stater. Fattige og fargede kvinner rammes hardest når det kommer til de nye reglene. Og loven fører ikke til færre aborter men heller flere farlige og livstruende aborter. Alle kvinner i hele verden burde ha rett til abort. Så hvorfor er det ikke mer snakk om dette i sosiale medier?

Jeg synes vi alle burde prioritere de sakene som skader kvinner mest. De sakene som faktisk dreper kvinner. Uansett hva man synes om feminisme så kan vi alle være enige i at når kvinner skades eller blir drept bare for å være kvinner så burde man ta tak. Kvinner skal kunne ha frihet og for å få den friheten må man prioritere hva man kjemper for.