I andre land er det også mange unge som drømmer om en motorsykkel: At den snart kommer, og at den som kjører har med livsviktige medisiner.

Motorsykler blir brukt til svært viktige ting, som å transportere medisiner til mennesker som ikke har helsevesen i nærheten. Årets TV-aksjon går til en organisasjon som bruker nettopp motorsykler i sitt arbeid, nemlig Leger Uten Grenser, eller MSF, som de heter på fransk.

567 800 mennesker ble vaksinert mot meslinger i DR Kongo i 2020.

I Den Demokratiske Republikken Kongo er 5 millioner mennesker på flukt i sitt eget land. Dødelige sykdomsutbrudd oppstår ofte, og det er lite vaksinering. Dette betyr at meslinger bryter ut hvert eneste år. I 40 år har innbyggerne i DR Kongo fått vaksiner og helsehjelp fra Leger uten Grenser. 567 800 mennesker ble vaksinert mot meslinger i DR Kongo i 2020.

Médecins Sans Frontieres (MSF) ble etablert i Paris i 1971, og startet i Norge som Leger uten Grenser i 1996. MSF har prosjekter i mange land over hele verden, behandler sykdom og gir livreddende helsehjelp, uansett hvem det er som trenger det. I dag har Leger Uten Grenser prosjekter i 86 land; her blir mange liv reddet hver eneste dag.

Leger Uten Grenser er med på å gjøre en stor forskjell, og det som for oss er et fartsleketøy, er et utrolig nødvendig fremkomstmiddel for dem, ikke minst i Den Demokratiske Republikken Kongo. Jeg er utrolig imponert over de som kjører motorsykkel i Kongo. De tar seg fram på veier som er uframkommelige, ofte alene og over lange strekninger for å redde andre mennesker.

Noe av det aller viktigste de har med seg er Malariatabletter og HIV-medisiner. Malaria behandles ved to tabletter som koster 10 kroner. Heldigvis har også HIV-medisinene blitt billigere; for 20 år siden kostet de 99 ganger så mye. Det betyr at hver krone vi gir teller.

Når Leger Uten Grenser kommer med vaksiner og medisiner, er det fest i bushen! Alle kommer i sin fineste stas! Alle gleder seg, de vet at dette er livsviktig.

Leger Uten Grenser vil at vi som bor i Norge også skal forstå hvor livsviktig dette er! På skolen der jeg går har vi som oppgave å fortelle om arbeidet Leger Uten Grenser gjør. Gjennom dette lærer vi elever både om denne flotte organisasjonen og hvor mye det betyr at vi deltar i dugnad og frivillig arbeid, slik som TV-aksjonen.

Ikke alle kan kjøre motorsykkel i DR Kongo, og det skal vi kanskje være glade for, men vi kan likevel hjelpe på vår måte: 23. oktober kan du gå med bøsse og være feltarbeider for Leger Uten Grenser én dag. 100 000 bøssebærere skal gå til 2,3 millioner hus over hele landet og samle inn så mange penger som mulig. Hvert år er dette Norges største dugnad!

Vær med og oppmuntre andre til å gå med bøsse eller ta med en venn. Du kan også lage en elektronisk bøsse på sosiale medier, og samle inn penger der. Informasjon om Leger uten Grenser, TV-aksjonen og hva du kan gjøre finner du på blimed.no.

Og dere: Spread the word! Jo flere som vet, jo færre dør.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.