7 ungdommer er anholdt for vold mot politiet! Mange tenker, men i alle dager! Jeg tenker også det. Hvordan i alle dager har vi grei å havne i en situasjon hvor politi må bruke pepperspray mot mindreårige? Hva er galt med politiet? I denne situasjonen, ingen ting - absolutt ingen ting.

Vi har i Kristiansand Ishockeyklubb spillere som er redde for å gå inn i hallen når disse ungdommene er til stede, ikke bare mindreårige, men også voksne. Kommunen brukte mye penge på vakthold gjennom pandemien for å sikre at personer som ikke hadde noe i halle å gjøre kom inn, og da mener jeg mye penger. Hallen har vært utsatt for hærverk, og det har vært tyveri fra garderober. Telefoner og betalingskort er stjålet mens spillerne har vært på trening.

Vi føler vi har gjort det vi kan for å bidra i en situasjon som til tider har vært helt ute av kontroll. Vi har som foreldre et ansvar for sikkerheten til våre barn. Kommune har som eier av hallen et ansvar for å ivareta sine verdier på en fornuftig måte. I tillegg, men kanskje også det viktigste, de har de et ansvar for sikkerheten både til sine ansatte men også brukere av hallen – både unge og voksne. Vi har som voksne oppi dette prøvd å bistå på vår måte, med støtte til de som arbeider i hallen, og vi har etterlyst både vakter og inngripen fra politi når situasjonen har vært ute av kontroll. Jeg har bokstavelig talt, halt en av ungdommene etter øret ut av hallen. Jeg vet jo at det på lang sikt ikke virker, men av og til må man sette et eksempel. Når foreldrene reagerer på hvordan ungdommene ble behandlet av politiet og kontakter advokat, da leverer norsk ufrivillig ironi igjen i verdenstoppen. Foreldre til disse ungdommene er hjertelig velkommen ned i hallen, så skal dere få høre vår versjon av hvordan vi og våre barn opplever situasjonen slik den er nå.

Når det er sagt, jeg reagerer også på at politiet sist tirsdag brukte pepperspray mot ungdommen – de skulle gjort det for lenge siden.