Kjempeidé. Synes med det at dere da skal beholde «Indre Flekkerøy Havn» bestående av Møvig og Kroodden-området. Dette var på 1500-tallet en av landets, kanskje, Europas viktigstes havner, i og med den unike muligheten det var å kunne seile inn og ut både gjennom Østergabet og Vestergabet. Det kunne ligge hundrevis av fartøyer her i påvente av brukbart seilingsvær.

Det fantes mange arbeidsplasser for å ivareta behovene for alle disse sjøfolkene som kunne befinne seg her i ukevis. Moteller, skjenkestuer og bordeller hadde som oftest fullt belegg.

Forslaget er altså at dere bruker noen oppsparte hummerpenger, gjør renessanse med «Indre Flekkerøy Havn» og bygger en topp moderne både konteinerhavn og cruisebåthavn. Disse for utleie til Kristiansand, gi de ei ferdig pakke, så slipper de å sitte der og planlegge i flere tiår uten egentlig å komme med noen løsning.

Det må også umiddelbart settes i gang å oppruste tollstasjon og festninga (det kan komme godt med å ha de to i beredskap).

Så kan det jo hende at dere vil få et tilbud om å overta denne kunstsiloen, så blir de kvitt det problemet au. Kunne jo for eksempel bare planert ut Kinn og benytte seg av den store kranlekteren, nå som den ligger der, og klaske den på plass!

Bygging i strandsonen blir jo ikke problem for dere nå, som ny kommune skal dere jo bestemme sånt sjøl. Sånn som man jo har gjort det i Kristiansand, der det liksom har passet seg for dem med penger å bygge noe.

Da er det vel bare Ringveien rundt byen som trenger litt nytenkning:

Hvorfor ikke kjøre den i tunell fra Timeneskrysset, ut under Hamresanden, gjennom Topdalsfjorden, mellom Kinn og Skjede, koble seg inn på ei rundkjøring nede i Flekkerøytunellen, kjøre den inn til krysset i Kjosbukta, lage noe planfritt her, så kan denne flere tiårs planleggingen her og være løs på et blunk. Så kan vel veien igjen havne der den er tenkt å komme en gang, i rundkjøringa ved Grauthelleren.

Befolkningen på øya vil faktisk gå noen fantastiske tider i møte.

Et lite tips kunne være å leie inn et større hangarskip som kunne ligge fra Belteviga og utover. Så slipper dere å være avhengig av Kjevik, liksom, mye tid å tjene inn her.

Innlegget er forkortet. Red.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.