Et land preget av slaveri, undertrykkelse, sabotasje mot menneskerettigheter, kjønnsdiskriminering og korrupsjon er ikke fotballen verdig som arrangør. Det var så vidt jeg gadd å glede meg på forhånd. Ja, det var så galt at min venn og fysio ikke ville arrangere sin faste tippekonkurranse. Og da er det galt. For den har nesten like stor status som selve VM. Det gode med dette siste, er at jeg sparte innsatsen på 200 kroner, og derfor slipper å bli «pissa på» av vinneren. Jeg tipper nemlig på England hvert år, og kan egentlig heller gi pengene til noe veldedig, for eksempel kona.

I min ungdommelige naivitet hadde jeg tro på Infantino da han ble valgt inn som sjef i FIFA. Jeg trodde faktisk han ville prøve å bli kvitt ukulturen. Så ender det pinadø med at han sitter på ærestribunen, som fersk borger av Qatar, omgitt av sjeiker og prinser.

Da skrudde jeg av fjernsynsapparatet. (Må innrømme at jeg skrudde det på igjen så jeg fikk se Messis fortjente verdensmesterskap.)

Jeg har det siste året lyttet til tre utrolig åpne foredrag/taler av personer som har sittet midt i «Stormens øye». Kristiansandsbosatte Jon Døviken jobbet tett oppunder Sepp Blatter, og han oppdaget kjapt korrupsjonskulturen i FIFA. Da han prøvde å gjøre noe med elendigheten, var det rett ut. Lindesnes-mannen Sondre Kåfjord, tidligere president i NFF, og medlem i FIFAs etiske komite, prøvde også å gjøre noe med svineriet, men møtte aggressiv motstand. Så var det Lise Klaveness med sin modige tale foran pampene. Jeg ble stolt av henne.

Det sies at Saudi-Arabia er store favoritter til å få neste VM som skal tildeles (2030) – etter USA/Mexico/Canada. Hvis ikke reglene for avstemming blir endret, tror jeg verden er så gal at VM blir arrangert i ørkenen i Saudi-Arabia. De kjøper stemmer fra de fattige landene så ørkensanden ryker. Og da håper jeg Fotball-VM er historie. Jeg kan ikke tro at de store fotballnasjonene i Europa vil finne seg i dette lenger. Og hvis de store nasjonene bryter samarbeidet med FIFA, er det slutt. Og i mine øyne er det bare sånn det må bli.

Og det kan bli enda verre. Saudiarabere kjøper opp både spillere og klubber nå. Ronaldo ser ut til å havne der. Da ryker mine fire Ronaldo-drakter, hvorav en med originalautografen hans. Enda verre er det at Manchester United kan havne der. Glazer-pakket vil nå selge klubben, noe jeg har sett frem til siden 2005. Det snakkes om en pris på 5 milliarder pund, og det er det ikke mange som har råd til, og da er gutta fra ørkenen kjapt på banen... Manchester City og Newcastle er allerede snappet opp, United kan bli det neste. Og da følger fort Liverpool, Chelsea og de andre etter, sånn at gjengen i verdens verste land, når det gjelder brudd på menneskerettigheter, kan sitte og leke med våre klubber. Da er det slutt for undertegnede – sesongkortet makuleres, medlemskapet strykes, lista over Manchesters puber brennes.

Og hvis Start da skulle finne på å skifte logo enda en gang, er spørsmålet opplagt: Er det noen som kan anbefale en ny hobby til en lobotomert 70-åring med stokk og ustabilt humør, så hører jeg fra vedkommende.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.