Så leser man igjen om russere på norskekysten, luksusbåter , forskningsfartøyer og «fiskebåter». Da må jeg si; helt tilbake i 1964 og 1965 da jeg var 2. maskinist på kystruta, Oslo-Bergen, M/S» Arendal», så vi russiske fiskebåter både i Bergen, i Egersund, i Flekkefjord. Og da jeg var maskinsjef på «Elieser 6,» så vi det samme, russere i nesten hver eneste havn nordpå.

Og hva gjør de? Joda , så fort de var fortøyd, ut med en lettbåt/ livbåt, for så å FISKE med snøre!

Det er vel ingen med vettet i behold som tror disse folkene er så fiske- interessert at det første de gjør i havn er å dra på fisketur.

Her ligger de ute i havet i ukesvis, under temmelig kummerlige forhold, (jeg har vært om bord i flere russere, og sett hvordan de hadde det), at de da hiver ut en liten båt for så å fortsette fisking.

Nei, ærlig talt, mange bør stikke fingeren i jorda og åpne øynene for hva det er som foregår og har foregått i årevis.

Da Tyskland invaderte Norge i 1940 , hadde de så detaljerte kart at til og med drikkevannsbrønner var inntegnet på kartene deres. Hva skal man da tro om dagens muligheter og teknologi med hensyn til å tilegne seg kunnskap om våre olje installasjoner og rør?

Jeg bare spør.

Er vi like dårlig forberedt som i nittenhundreogførr?

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.