Et ferskt eksempel på uvettig bruk av skattepenger er hvordan forrige regjering gav direkte overføringer til Andreas Hus. Intensjonen var at pengene i sin helhet skulle gå til drift av barnehospits. Likevel ble store summer brukt på dyre møbler, konsulentvirksomhet og sponsorprosjekt. Dette er et eksempel på dårlig forvaltning av våre felles skatteinntekter, og på at vi må ha enkelte krav til og kontroll av hvordan skattepengene våre brukes.

Hver krone skal forvaltes godt. Derfor mener vi det er riktig at det blir satt krav til en viss oppslutning og opptreden også for tros- og livssynsamfunn. Jorunn Lossius (KrF) ser i sitt innlegg 8. mars ut til å forveksle nøysomhet med overstyring.

Senterpartiet og Arbeiderpartiet mener det er rimelig å forlange at et tro- og livssynssamfunn skal ha minimum 100 medlemmer før de kvalifiserer til offentlig støtte. KrF ønsker en grense på 50 medlemmer.

Likestilling mener vi også at tro- og livssynssamfunn må leve opp til når de setter sammen styrene sine. Enten de er muslimske, humanistiske eller kristne. Derfor ønsker vi at det skal være en forutsetning med minimum 40 prosent representasjon fra hvert kjønn i styrene.

KrF mener det ikke skal stilles noen krav til likestilling for at tros- og livssynssamfunn skal kunne motta offentlig støtte. Det er vi uenige i.

Vi stiller krav til demokrati, åpenhet og representasjon i tro- og livssynssamfunn.

Men trosfriheten er nettopp fri.

Hva mener du? Du kan sende et debattinnlegg til debatt@fvn.no

Innlegget må være minst 1000 tegn, og kunne stå for seg selv.

Les mer her om hvordan du skriver et godt debattinnlegg.