Fast mellom hammeren av masseprotester og ambolten til økonomisk konkurs, leter mullah-regimet etter en måte å redusere presset. Det første slaget mot hjernen til «presteregimet» ble forårsaket av protestene etter episoden nevnt ovenfor, Mahsa Aminis drap, og det ble mer intenst for hver dag, og kravenes kraft kom med flere dødelige slag.

Det regjerende regimets hensynsløse angrep på lommer og bord til middel- og underklassene i samfunnet møtte folkets protestreaksjon mye tidligere enn de rike så for seg. Bemerkelsesverdige bevegelser og protester i 146 byer, eksemplifiserer kampånden til unge mennesker over hele landet.

Nå er tiden inne for å støtte det iranske folket.

Ingen vet bedre enn den panikkrammede regjeringen at protestenergien som gradvis tiltar i samfunnet og nå er sluppet løs, har fått stor utbredelse og har nådd toppen, er svært farlig sett fra regimets øye for dets stabilitet og overlevelse. Den har kommet, og dens opprørske flammer øker for hver dag.

Regimet går i minefeltet til et sint og slitent samfunn. Siden den ikke har den menneskelige og logistiske kapasiteten til å nøytralisere en landsomfattende eksplosjon, prøver den med all kraft å undertrykke stemmen til enhver protest ved å undertrykke feltet og blokkere nyhetene.

Hvordan man skal håndtere omfattende protester i hele Iran forklarer regjeringens mest kritiske sikkerhetsproblem: utvidelsen av protestbevegelser. Den viser også den ledende løsningen til undertrykkelsesenheten: De kontrollerer protestene på gaten ved å skyte direkte mot hodet og brystet til de hovedsakelig unge demonstrantene. De opprettholder også kontrollen av cyberspace ved å kutte av internett.

Vi observerer at denne gangen er folket mer samlet og organisert ved hjelp av opprørsenhetene i hele Iran som tilhører MEK, presteregimet har ingen sjanse til å klare å overleve i år.

Bruddet på internett løser ikke den store bølgen av samfunnets sinne mot det «tyranniske regimet». Problemet vedvarer, og samfunnet føler mer og mer press daglig. Trusselen blir bredere for presteregimet. Folk beveger seg og nærmer seg kokepunktet; de ønsker å styrte en regjering full av korrupsjon, tyver og kriminelle terrorister. Folk sier at vestlige land bør stå på riktig side av historien og anerkjenne deres rett til å kjempe og gjøre motstand.

Tilstedeværelsen av unge jenter og kvinner gjør at disse protestene skiller seg fra tidligere protester. Dette er den lengste perioden med landsdekkende protester under mullaenes styre.

Innlegget er forkortet. Red.

KILDER: https://women.ncr-iran.org/2022/02/10/1979-revolution-iranian-women/

https://www.bistandsaktuelt.no/iran-kvinners-rettigheter/mahsa-aminis-22-dod-drapen-som-fikk-begeret-til-a-renne-over/319602

https://www.unitedagainstnucleariran.com/iran-news?gclid=CjwKCAjwhNWZBhB_EiwAPzlhNrxoljYRosenf1blIdbKUfwXyRpTDBU8l9GaoOvSAoUIuEUnU47TARoC67AQAvD_BwE

https://amnesty.no/aksjon/fa-slutt-pa-volden-mot-demonstrantene-i-iran

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/Ll1ynQ/ikke-la-presteskapet-i-iran-drepe-flere-mennesker

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.