Det er krig i Europa – og dermed økte priser på mat, strøm, drivstoff og høyere renter. Det betyr at folk får mindre å rutte med.

Sterkest rammet blir som alltid de som har lite fra før.

Vi hører om prioriteringer hos folk på valget mellom strøm versus mat.

Fædrelandsvennen meldte nylig om at folk står i kø for å få matposer og Elisabeth Thorsen fra Hjelp oss å hjelpe uttalte nylig til Fædrelandsvennen at «Det har vært helt kaos, og det er enormt mye å gjøre. Køen vokser og vokser.»

Fædrelandsvennen skriver også: «Inkassogjelden i Norge er allerede på skyhøye 115 milliarder kroner», og Geir Grindland i Inkassopartner tror den kan øke kraftig fram mot jul.

– For hver måned som går, spises sparekontoen opp, og man skyves stadig nærmere stupet. Jeg tror vi bare har sett toppen av isfjellet. Det kommer til å bli ekstremt framover, spår han. (10. oktober)

Vi som selger Gatemagasinet MOT blir også påvirket av prisøkningen i år. Vi påvirkes både når det gjelder egen opplevelse av økte priser, men også av frykten for at det i tillegg skal bli nedgang i salget av magasinene våre, og dermed lavere inntekt på den jobben vi gjør.

Magasinsalget utgjør ofte forskjellen mellom å være nesten blakk og å stå i gjeld.

Vi har ofte lange dager ute og med det opplever vi mange gode møter med mennesker i vår hverdag. Møt oss, slå av en prat – og har du råd - fortsett eller begynn å handle Gatemagasinet MOT av oss. Vi trenger hverandre, og vi som selgere trenger arbeidet vårt. Hilsen

Lars Marianne Linda Markus

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.