Østers finner vi ulike steder i Randesund. Å vasse i sand- eller søylebukter er spennende. Vi finner fortsatt blåskjell, men mindre enn før. Men nå, oftere enn før, østers.

Takk til UiA-professor Ane Timenes Laugen som nå sier at også stillehavsøsters må betraktes som en ressurs!

Privat bruker vi den utskjelte arten ofte som forrett når familie og venner er på besøk.

Stillehavsøsters er noe «heavy» å spise rå, sammenliknet med flatøsters. Alternativt kan den tilberedes i steikeovn. Her er slik jeg gjør det:

- Åpne østersen. Ikke skyll den i vann («østerssaften» må tas vare på).

- Tilsett hver østers med en kvart teskje med mild blåmuggost og en kvart teskje med pesto. Ikke for mye!

- Ha en god dash med sitronsaft på. Jeg foretrekker sitronsaften i den lille gule plastflasken en får kjøpt i dagligvarebutikken.

- Dampes i stekeovn, 150 grader i 12 minutter. NB! Ikke varmere og ikke lengre enn de 12 minuttene. Dette for å unngå smak av brent kalk fra skjellet.

Snadder, fra en amatør!