Dette synes vel de fleste er veldig trist å se. Men hva kan vi gjøre med situasjonen?

Mitt forslag er at Norge bruker vernepliktige som hjelpearbeidere i eldreomsorgen. I dag har alle mellom 18 og 44 år generell verneplikt, men bare ca. en tredel blir innkalt til aktiv tjeneste. Dermed har Norge et stort overskudd på vernepliktige som enkelt kan settes til tjeneste i endreomsorgen og utføre andre sivile samfunnoppgaver der behovet til enhver tid melder seg. Hvorfor skal mesteparten av de vernepliktige slippe unna enhver form for samfunnstjeneste, mens en tredel må donere minst et år av sine liv i staten Norges tjeneste? Er ikke det ganske urimelig og urettferdig? Hvorfor ikke heller pålegge alle norske borgere i vernepliktig alder å utøve en eller annen for samfunnsnyttig tjeneste?

Vernepliktige som ufaglærte miljøarbeidere kan gi de eldre den sosiale kontakt og hjelp med ufaglærte oppgaver som helsepersonalet ikke har kapasitet til. På den måten kan alderdommen bli bedre for de gamle og de unge vil få med seg kunnskap og erfaringer i omsorgsarbeid og samfunnsinnsikt som utvilsomt vil være til nytte på senere tidspunkt i livet. Dessuten vil slik bruk av vernepliktige stimulere de unge til å utvikle mer empati og sosialpolitisk engasjement som kan bidra til å skape et bedre samfunn for alle.

Er ikke det en god ide?

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.