Sitatet er fra gårsdagens FVN FOTBALL og sportsleder i Fedrelandsvennen, Pål Jørgensen i forbindelse med satsningen og opprykket til IK Start Kvinner.

Jeg håper at det å flytte til Bærum (NTG holder til ved Nadderud i Bærum) ikke er noe å ‘slippe’ for unge lovende og ambisiøse fotballspillere fra Sørlandet.

I XL- arket mitt, som sportssjef for NTG Fotball i Bærum har jeg registrert at 99 nåværende og tidligere jenter har spilt i Toppserien, 18 har A-landslagskamper inkludert Caroline Graham Hansen, (Barcelona) Frida Maanum (Arsenal), Emilie Haavi (Roma) og Synne Skinnes Hansen (Bayer Leverkusen), for å nevne noen. I tillegg har 18 spillere debutert for U23- landslaget, inkludert åtte spillere som er med i troppen som møter Belgia og Italia om få dager.

Mange av disse har også gått tre år på NTG-U, og fått tre år med variert og god trening.

Vi er en privatskole, og det koster å gå hos oss.

Det tar tid å bygge et godt og solid fotballmiljø, også for jenter. God økonomi, gode rammer, god struktur, forskningsbasert tilnærming, kunnskap, erfaring, kultur, miljø, mange gode spillere og kompetente trenere må til for å skape god utvikling.

NTG jenter, som hvert år har over ti aldersbestemte landslagsspillere som elever, samarbeider tett med Stabæk Fotball Kvinner, som ligger like ved NTG. Vi har over år utarbeidet en modell som sikrer god kvalitet og kontroll i treningsprosessen. Vi samarbeider om en trener i full stilling som har spillerne både på dagtid, på kamper om kvelden og treninger i helger, og når skolen har fri.

Vi ønsker å se hele mennesket gjennom faste samtaler på dagtid om trygghet og trivsel, utviklingsmål og testresultater, om skolehverdagen, og vi gjennomfører eventuelle hybelbesøk. Dette kaller vi, i vårt system, individuell og helhetlig oppfølging.

Vi har mye å lære og strekke oss etter i Bærum, men resultatene har vist at det er et meget godt alternativ for unge jenter som virkelig vil bli gode i fotball.

Gratulerer med opprykket, IK Start Kvinner, og lykke til med satsningen fremover. Norsk kvinnefotball trenger flere gode utviklingsmiljøer, og vi liker konkurranse. Det trigger oss, og driver oss fremover.

Innlegget er forkortet. Red.