Vi har en litt annen oppfatning av hva som skjedde på Odderøya, enn det vi kunne lese i avisen. Og siden beklagelsen for det vi selv er ansvarlig for, ikke kom ordentlig til uttrykk, så ønsker vi å rette opp dette ved å skrive dette leserinnlegget.

Vi i russestyret på Tangen videregående skole er veldig skuffa over at arrangementet gikk i vasken.

Vi og mange andre hadde gledet oss til årets første russekro.

Som medarrangør, ønsket vi å invitere elever fra mange skoler for å inkludere og skape et fellesskap.

– Det var altfor få vektere til å passe, sier Emma Dalstø-Onsrud. Foto: Privat

Vårt kull er ikke bortskjemt med fester og sosiale arrangementer. Vi er koronagenerasjonen, og de aller fleste av oss har aldri opplevd skoleball, klasseturer eller klassefester. Vi har derfor sett fram til russetida, og det var mange som gledet seg spesielt mye til denne kvelden.

Da vi kom til lokalet, fantes det ikke noe ordentlig køsystem.

Derfor ble det kaos da 350 personer skulle inn en liten inngang som kun var åpen i én time.

Russen fikk beskjed om at etter klokken ti, ville ingen bli sluppet inn. Det ble derfor ganske mye press i køen. Det var solgt 390 billetter til arrangementet, noe alle parter visste om. Da vi samarbeidet med utleier i forkant, ble det avklart at det var utleier som hadde ansvar for vakthold, billettsystem og køsystem.

Da vi fikk melding om at russekroa ble avlyst, hadde alle stått ute i en time. Vi hadde fått melding om at vesker ikke var lov, og at det ikke fantes noe garderobesystem. Mange sto derfor ute i kostymer (det var en temakveld) og ble iskalde. Vi opplevde at det tok altfor lang tid å slippe folk inn, og at det var færre vakter til stede enn det vi hadde avtalt.

Vi mener vi håndterte situasjonen bra fra det øyeblikket vi fikk beskjed om at arrangementet ble avlyst.

Når det kommer til hærverk, som ble omtalt i avisen, er dette noe vi tar sterkt avstand fra og beklager. La det komme klart fram at vandalisme ikke er noe vi støtter, og vi synes det er kjipt at noen enkeltpersoners handlinger skal gå negativt utover all russen. Vi forventer at alle oppfører seg ordentlig på russens arrangementer.

Vår intensjon med dette innlegget er ikke å snakke ned utleier eller bortforklare noe som helst, men vi ønsker å gi vår forklaring. Vi opplever å ha god kommunikasjon med alle som er involvert. Dette er en kjip situasjon for alle parter, og mye kunne sikkert vært løst med bedre kommunikasjon på et tidligere tidspunkt. Vi tror både russestyret og Haubitz har lært ting vi vil ta med oss til videre arrangementer.