Om ikke krigstyper i mediene, så mangler det ikke på trykksverte for å beskrive jordskjelvet. Sju helsider klarte Fædrelandsvennen å fylle dagen derpå.

Demokrati er stikkordet her, men i denne «krigen» er det ikke hvilket som helst demokrati det gjelder. Da Solberg-regjeringen satte demokratiet til side ved å slå Songdalen og Søgne sammen med Kristiansand, var visstnok dette en annen form for overkjøring enn når nåværende regjering forbereder en prosess som kan rette opp fadesen. Nå er det ikke måte på hvor mange som føler seg overkjørt.

Kommunedirektør Camilla Dunsæd, prosjektleder for tvangssammenslåingen, uttaler til avisen: «for en kommunedirektør ligger det i ryggmargen å ha respekt for lokaldemokratiet». Direktør Helge Eide i KS kaller dette «uakseptabel overkjøring av lokaldemokratiet».

Mer presist kan det vel neppe formuleres at det dreier seg om flere typer demokrati, avhengig av hvilke interesser man måtte ha.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.