Kjedelig selvfølgelig for oss totalt ca 200 ivrige sjeler som Facebook-poster/liker i fri dressur i henholdsvis JTSIK og reverseringsgruppa. Men egentlig forståelig av alle dere andre.

Hva gjør du hvis du er lei? Jo, du gir blaffen, og håper det går over.

Hvorfor gir folk flest blaffen i reverseringsdiskusjonen? Selvfølgelig fordi de har det helt greit som det er nå. Tjenestene er greie, ingen føler noe «demokratisk underskudd» i hverdagen, næringslivet går greit (riktignok så greit som krig og strømpris tillater), og folk har det i det store og hele greit. Hvorfor skal de da la seg plage av dette maset?

Det er egentlig bare en måte å få dette til å gå over, og det er å legge hele reverseringsdebatten død, så raskt som overhodet mulig. Da blir det fred.

Så lenge noen ser mulighet for reversering, vil vi ikke få fred. Og skulle denne prosessen, mot formodning, bevege seg videre mot oppløsning, så vil vi bli enda mer lei. Etter en eventuell innbyggerhøring/folkeavstemning som rådgir oppdeling, så vil vi få et kommunevalg som kun dreier seg om tre ting: Reversering, reversering og reversering. Vilkår for reversering, betaling av reversering, hvem begynner å nekte på 100 millioner, hvem nekter på 500? Reversering, reversering, reversering.

Så skal eventuelt reverseringen starte. Den kommer vi til å bli enda mere lei av. Nye systemer, systemer som ikke virker. 9000 ansatte skal få ny jobb. Arbeidsrettssaker når ansatte ikke vil, eller absolutt vil, fordele seg i de nye kommunene. Gode tjenester forsvinner, fagmiljøene oppløses, og samtlige fastleger i Søgne og Songdalen skriker fortvilet at de ikke vil at kommunen skal deles, for det vil gå utover tjenestene til pasientene.

Nok nå. Folk flest har sagt ifra: De vil ha det greit, og det har de nå.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.