Det er en grunn til at det å kombinere idrett og skolegang på KKG er det mest attraktive utdanningsvalget i Kristiansand (flest søkere fordelt på antall plasser). Idrettslinjen er godt kjent for å skape flinke og fornøyde elever som har det gøy sammen, og som «holder ut» i det som kan være tre sårbare og krevende år. Vi håper politikerne undersøker og forstår hvilket miljø de nå velger å kutte i.

Begrunnelsen for kuttet i antall idrettselever både totalt og på KKG, knytter seg til fordeling av elever, og behovet for flere yrkesfaglige i arbeidslivet. Jeg tok selv kontakt med hyggelige beslutningstakere i Agder fylkeskommune og ble presentert med statistikk som viser at Agder ligger godt over gjennomsnittet i antall elever som får sitt førstevalg, og antall elever som går på idrettslinjer. I møte med det stillesittende samfunn som vi nå er en del av og de fysiske, psykiske, sosiale, kognitive, vanedannende og læringsmessige fordelene et liv i aktivitet bringer, stusser vi fremdeles på vurderingen. Vi tror arbeidslivet hadde hatt godt av flere idrettselever, ikke færre.

Størst konsekvens er det likevel for ambisiøse utøvere med drømmer og mål om å nå langt innen sin idrettsgren. KKG har de siste tiårene vært en sterk bidragsyter i å fostre frem topputøvere som Andreas Thorkildsen, Kristoffer Hæstad, Lunde-søstrene, Malene Rypestøl, Lene Mykjåland, Kristoffer Ajer og mange flere. Utøvere som vi i Kristiansand sier vi er stolte av. Skolen har dessuten innarbeidet et godt samarbeid med lokale klubber i ulike idretter. Denne avgjørelsen går sterkt utover mindre skoleflinke utøvere, og utøvere som i større grad enn tidligere vil stå uten sparringspartnere. Skal behovet for flere yrkesfaglige koste en ambisiøs elev sin drøm og potensielle fremtidige idrettsprofiler fra Kristiansand?

Vi forstår intensjonen til politikerne, men vi mener likevel prioriteringen er helt feil. Da Kvadraturen som en yrkesfaglig skole opplever et markant mindre trykk på sine to idrettslinjer, virker situasjonen noe korttenkt. Det gir lite mening å sitte igjen med to kompetansemiljøer med under 1 kilometers avstand med rådighet til henholdsvis 90 og 60 elever hver. Synergiene som ligger i et større og bredere kompetansemiljø innenfor idretten bør ikke undervurderes. Da handler det ikke om hvilken skole som er best, men hva som er det beste for byens elever. Jeg og mine søsken er ikke alene når vi stiller spørsmålet: Hva er egentlig grunnen til at man skal kutte ned på Kristiansands mest attraktive linje – en linje som utgjør et så avgjørende menneskelig, samfunnsmessig og idrettslig bidrag?

KKG idrett ga undertegnede både større idretts-og skolelyst. Jeg gikk opp en karakter i snitt og har nå ved siden av muligheten til å bli hva jeg vil, også hatt muligheten til å spille fotball profesjonelt i Skottland. Med økt konkurranse om skoleplassene kunne historien min fort vært annerledes.

Vi håper politikerne evner å snu.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.