Det blir mer enn 2 millioner pr nordmann. Voksne som barn og babyer. Alle sammen av oss har "tilgode" 2 mill fra oljefondet. En familie med far og mor og to barn har 10 mill til gode.

Heftige og for mange nær umulige-å-forstå tall. Og til tross for dette må vi betale det hvide ud av øyane for strøm, fordi statsministeren vår ikke greier å si at strøm i Norge, for alle husstander og bedrifter, skal koste 10 øre kilowattimen. Inntil vi får full strømdekning i Sør-Norge. Han kan bare ta det fra våre felles 12000 milliarder. Og den samme mannen greier heller ikke å si at bensinprisen skal være 10 kr pr liter for alle, overalt, fordi han ikke bryr seg om bensinprisen.

Hvis ikke de 12000 milliardene skal brukes noen gang, hva er de til da? Hvis de ikke skal brukes i harde tider, og dette er harde tider... hva er de til da? Han sier vi er et rikt land. Vi er ikke det når matvareprisene våre er de høyeste i verden, og vanlige folk dykker i containere etter mat som har gått ut på dato. Med det fikk vi et nytt ord: Dumpsterdiving. Og veibygging med skikkelig standard blir stoppet. Bilister dør på dårlige veier men skikkelig standard blir for dyrt. Må gå over til vanlig tofelts vei. Tolv tusen millarder må ikke røres, de skal brukes til... hva da?

Alt dette er galskap. Nå er det vanlige folks tur, het det i oppropet fra ap-partiet. Og da lurer vi på hvem det kan være? Det er i alle fall ikke det norske folket, uansett hvor mye vi har på bok.

Innlegget er forkortet. Red.

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir. Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen tips.