Bare synd at kontainere ødelegger det estetiske inntrykket da. Åja, de flytter vi til Lund, i tillegg til å slippe ut kloakken slik at jeg ikke kunne bade i dag morges. Fordi det fløt dritt på overflaten på stranda i Hånesbukta.

Jaja, men det merker jo ikke de i Kanalbyen og på LorteTangen, så det går vel fint!

Jeg og venninnen min var så heldige å få overvære åpningen av Kunstsilo. Vi er navere og kunstnere som ikke fikk billett, men ville være med på moroa, tenkte vi. Kanskje vi får et gratis glass champagne utenfor Kunstsilo?

Vi tok bussen til byen og gikk laaangt og lengre enn langt (hofteproblemer og slitasjegikt), men kom oss omsider ned. Der så vi politiet, demonstranter for Gaza og da måtte vi gråte en skvett.

Da vi nærmet oss Kilden så vi dronningmoren, Furre, statsråder og folk i bunader. Vi hørte korsang og opera og sola skinte. Vi satte oss ned og tok en sigg på bryggekanten.

Ja, nå gleder vi oss til et godt glass med noe i, tenkte vi, og smilte søtt til hverandre. Venninnen kledd i rosa og jeg i grønn dress.

Det kom ei dame i bunad bort til oss og gav oss litt fisk i sola, og vi fikk gratis kaffi. Ikke fikk vi se kunsten inni eller noe godt i glasset heller. Vi snudde og dro for å se på båter og veteranbiler i Tresse i stedet.

Gratis!