En heder til Camilla Collett burde vært mer enn et skilt. Statuen av henne, som vi i dag finner nær Tresse, er jo merkelig nok ikke flyttet hit. Kanskje var det en feil i utgangspunktet å tilegne den mørke plassen ved atkomsten til Kildens svarte sidevegg til Camilla Colletts minne, eller noe som helst minne, for den saks skyld. Om Camilla Collett-statuen havner midt på snuplassen gjenstår å se, men Kristiansand har jo en viss tradisjon for å plassere statuer nær trafikk.

Camilla Collets plass. Foto: Heida Gudmundsdottir

Christian Quart beskuer biler og busser der han står midt i Festningsgata. Vilhelm Krag ser utover skipstrafikken fra Lagmannsholmen. Kong Olav har vendt ryggen til ferjetrafikken i Vesterhavna og gjør honnør til containertransport og biltrafikk.

Men hva betyr vel slike plasser i Kristiansand? Sørlandets radiolegende, Julius Hougen, ble i sin tid hedret med en plass på Tangen, der NRK da holdt til. Hederen besto i å benytte plassen til oppbevaring av søppelcontainere – til etterkommernes store forskrekkelse. Nå er plassen borte til fordel for boliger i den høyere prisklasse. Fra plass til palass, kan man si.

Når Camilla Collets plass har blitt en snuplass, er det kanskje ikke så galt at det ikke er godt for noe. Kilden, Kulturskolen, Kunstsilo, Odderøyas mange aktiviteter og nye boliger vil etter hvert savne et kollektivtilbud, og den nye snuplassen muliggjør busstrafikk hit. Dersom det ikke kommer et busstilbud, vil snuplassen uansett bli mye brukt av biler og drosjer som skal avlevere barn til Kulturskolen, eller besøkende til alle kulturtilbudene. Det blir ikke nok parkeringsplasser i nærheten.

Hva mener du? Du kan sende et debattinnlegg til debatt@fvn.no

Innlegget må være minst 1000 tegn, og kunne stå for seg selv.

Les mer her om hvordan du skriver et godt debattinnlegg.