Rådene er sikkert fornuftige de. Men så kommer dette med pris inn i bildet. Fisk i ulike varianter koster ca 250-300 kr i butikken. Svinekoteletter får du for ca 60-70 kr pr kg. For en familie med 2 barn og middels inntekt blir vel valget ikke så vanskelig.

Så må en spørre: Hvorfor er fisken 4-5 ganger så dyr som koteletttene? Har det noe med subsidier å gjøre, eller er det fiskemottakene og butikkene som stikker av med den høye fortjenesten?

Det kommer stadig nye råd om hva vi skal spise og ikke spise. Er det rart folk blir forvirret av all denne informasjonen? Det som vel er det viktigste er ikke nødvendigvis det du spiser, men mengden. Det er bare å sette seg ned på en benk i Markens og se på de som vandrer forbi. Da ser en fort at inntaket av energi er større enn uttaket. Det er viktig det det er balanse mellom inntak og uttak. Hvis ikke ender det med overvekt. Men likevel, folk må få lov til å spise det de vil.

Tiltak, politikerne kan kutte momsen på sunne matvarer. Det staten taper på dette, kan de inn igjen med reduserte helseutgifter. En vinn vinn situasjon.