Da er det hovedsakelig tre ting vi må passe på:

1. Vi må ta frykten for kjernekraft på alvor. Mange er redde for kjernekraft, det må vi anerkjenne. Disse blir ikke overbevist med fraser som at «kjernekraft er trygt». Vi må også unngå å gå i «vindmøllefellen», og heller finne gode arealer som er godt egnet, og som ikke skaper konflikt. Lokal forankring blir helt essensielt.

2. Derfor trenger vi en bredere diskusjon, som også inviterer inn kritikerne. Konsekvensutredningene må være vanntette og vi må sørge for at teknologien vi ønsker oss faktisk er realiserbar. Vi må søke kunnskap først, ha solide utredninger og ha god dialog med næringen.

3. En god debatt bygger på et godt utgangspunkt. Vi må ha en helhetlig plan for utbygging av kjernekraft og plassere reaktorene der det er mest hensiktsmessig. Det vil eksempelvis være logisk å samlokalisere kjernekraft i nærheten av annen industri.

Selv om FrP er positive til kjernekraft, er det viktig at vi innser at veien dit blir vanskelig. Det betyr hverken at vi ikke skal gjøre det, eller at det er umulig. Det betyr at vi er nødt til å gå frem på en måte som gjør kjernekraft realiserbart, og som står seg over tid.

Bare slik kan kjernekraft bli en viktig del av vår energimiks og bidra til varig lave strømpriser i Norge