Hadde han kysset mannen sin på den samme benken, ville 20.9 prosent av sørlendingene rundt ham vært negative til det. (Statistikk og analyse Bufdir.)

Hun engasjerer seg i ungdomspolitikken, deltar i debatter, og drar på skolebesøk. Selv om hun vil gjøre en forskjell i verden, og bruke stemmen sin for å snakke om det hun brenner for, tør hun ikke drømme om å nå langt i politikken. Som transperson på Sørlandet, vet hun at 22.1 prosent av befolkningen her hadde blitt ukomfortable om hun ble statsminister. 5.9 prosent ville faktisk ha flyttet seg bare hun satte seg ved siden av dem på bussen.

Kristin Evina Øhrn Fredwall er nestleder i FRI Agder. Foto: Kristin Ellefsen
Åge Bjelland er leder i Fri Agder. Foto: Torgeir Eikeland

Hen skulle ønske alt kunne blitt som før. Før hen fortalte foreldrene at hen ikke følte seg som gutt, og ikke som jente. Nå er det vanskelig. Mange i familien mener at hen er forvirret, og trenger psykiatrisk eller religiøs veiledning. Hen vet at hen ikke er alene. 32.5 prosent av befolkningen på Sørlandet sier de ville hatt problemer med å ha barn som hen.

Statistikken viser at Sørlandet kanskje ikke er det beste stedet å bo, hvis man bryter normer for kjønn og seksualitet.

I 2022 mente 35 prosent av oss at Pride-markeringer tok for mye plass.

19.08 – 26.08 er det Skeive Sørlandsdager i Kristiansand.

Før parade og avslutning lørdag 26. august, kan landsdelens befolkning glede seg over mangfoldet. For statistikken viser faktisk også at på tross av grøssing og negativitet, er 84.5 prosent av sørlendinger enige i at alle nyter godt av å leve i et samfunn der lesbiske, homofile, bifile og transpersoner kan være åpne. (Statistikk og analyse Bufdir.)

FRI Agder arrangerer Skeive Sørlandsdager, feiring og fag, foredrag, panelsamtaler, stand-up, og fest. En uke med åpenhet om mangfold, og kjærlighet på programmet.

Klart Pride på Sørlandet må ta litt plass, når vi fremdeles er så langt unna målet om at det skal være plass til alle.

Resten av året jobber vi for at alle kan være den de er, og elske den de elsker, uten frykt for negative reaksjoner.

Vi jobber for at alle kan gå trygt på gata. Vi jobber for at alle kan ta bussen, uten å oppleve at noen flytter seg i avsky hvis de oppdager at den de sitter ved siden av har skjørt og dyp stemme.

Vi jobber for synliggjøring av og informasjon om marginaliserte grupper i samfunnet, så det ikke skal behøve å være vondt og vanskelig å være seg selv.

Vi jobber for å skape møteplasser der alle er velkomne, uavhengig av alder, seksuell orientering, kjønnsidentitet og -uttrykk, etnisitet og funksjonsnivå.

Vi vil bedre statistikken for de av oss som bryter normer for kjønn og seksualitet på Sørlandet. Skeive Sørlandsdager er en ambisiøs markering for like rettigheter og muligheter. For kjærlighet – mot diskriminering.

Klart Pride på Sørlandet må ta litt plass, når vi fremdeles er så langt unna målet om at det skal være plass til alle.

Vi håper å se mange på Sørlandets største mangfoldsmarkering!