— På 80-tallet bodde jeg i Stockholm en del år. Ved et tilfelle var jeg på reise til Malmø. Det var sommer, jeg var ute med kompiser og vi hadde det artig, sier Christian Altmann, kommunikasjonssjef i Agder Energi.

— Jeg bodde på hotell midt i byen, og den dagen jeg skulle ta fly hjem til Stockholm, stilte jeg meg opp ved et busstopp der det sto at flybussen skulle komme. Jeg var vel litt skvetten etter all moroa kvelden før, og kvakk til da flybussen kom. Godt plassert i et sete helt bakerst, fikk jeg slappet av og forsøkte å pleie en solid bakrus.

Christian Altmann

— Jeg ante uråd og ble ytterligere skjelven da bussen kjørte om bord i en svær luftputebåt, eller hydrofoil som det egentlig heter. Jeg kunne ikke huske at jeg kom med båt til sentrum fra flyplassen to dager før. Jeg hadde heller ikke vett til å be sjåføren sette meg av idet vi kjørte ombord i farkosten, men ble sittende og forsøksvis holde maska overfor de andre passasjerene i bussen. Inni meg gnaget selvsagt uroen over hvor vi egentlig var på vei og hvor lite penger som sto på kontoen min i tilfelle vi ikke endte opp på Sturup hvor jeg hadde bestilt fly fra. Bakrusen ble ikke akkurat mindre påtakelig.

- Hva skjedde så?

— Vel, ferden endte på Kastrup. Altså ikke bare på feil flyplass, men i feil land. Jeg holdt maska til passasjerene hadde forlatt bussen før jeg mannet meg opp og henvendte meg til sjåføren og spurte når han skulle returnere til Malmø.

Christian Altmann

Det endte med at jeg fikk haik tilbake til Malmø, Skåne og Sverige. Derfra ble det flybuss til Sturup og intense forhandlinger med flyselskapet om en ny og billig billett hjem til Stockholm.

- Lærte du noe av tabben?

— Mange ganger kan det være smartere å stå fram som en tosk når en har tabbet seg ut, i stedet for å late som ingenting. Så når jeg har tabbet meg ut ved senere anledninger, har jeg heller strukket armen i været og sagt ifra.

Utfordrer Camilla Nordahl Bang, spaltist og kommunikasjonsrådgiver i Aptum, til å fortelle om sin tabbe neste gang.

  • Inni meg gnaget selvsagt uroen over hvor vi egentlig var på vei og hvor lite penger som sto på kontoen min.
  • Mange ganger kan det være smartere å stå fram som en tosk når en har tabbet seg ut, i stedet for å late som ingenting.