Absolutt tiden for å fråtse. Og så har vi hengt på et godt ferieminne på slutten; caponata fra Sicilia. En fantastisk røre.
Rotfruktslaw
Det er coleslaw som er utgangspunktet for denne godbiten, ypperlig tilbehør til de fleste middagsretter. Og er du helt hekta, spis den alene med sprøstekte rugbrødflak til.
Du trenger:
200 g epler
200 g rotselleri
200 g rødbeter
200 g gulrøtter
1 granateple
1 bunt basilikum
4 ss sitronolje — evt. god olivenolje smakt til med 1 ts sitron
salt og nykvernet pepper
Riv epler eller skjær i fyrstikklange strimler. Drypp sitronsaft over.
Skjær også rotfruktene i strimler.
Grav ut kjernene i granateplet; unngå å få med hinnene.
Samle alle strimlene. Vend inn granateplekjerner sammen med sitronolje og basilikum.
Smak til med salt og pepper.
Stekte rotfrukter med strø
Du trenger ikke være vegetarianer for å ha stor glede av denne retten!
Du vil heller ikke ønske deg noe attåt en slik smakrik godbit.
Du trenger:
200 g poteter
200 g gulrøtter
200 g rødbeter
200 g persillerot
200 g jordskokker
1 ss grov sennep
3 ss olivenolje
havsalt og nykvernet pepper
2 kvaster timian
Dryss:
150 g gode brødsmuler av hvetebrød
50 g hasselnøtter
50 g smeltet smør
50 g revet jarlsbergost
Skrell rotfruktene og skjær i grove stykker. Legg dem i et smurt, ildfast fat.
Rør sennep med olje, salt og pepper. Vend oljen godt inn i rotfruktbitene.
Stek i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.
Ta ut formen og fordel strø over.
Sett formen inn i ovnen igjen og stek ferdig i 15-20 minutter, til overflaten er smeltet og gyllen.
Dryss: Kjør brød til smuler i en kjøkkenmaskin. Rist nøttene i ovnen i 6-8 minutter. Avkjøl og gni av den ytterste hinne i et kjøkkenhåndkle.
Grovhakk nøttene. Bland smuler med hakkede nøtter, smeltet smør og revet ost.