Virkeligheten i tv-ruta

Det er sesongstart i paradis, og beskjedenhet er ingen dyd.

— På en skala fra én til ti, hvor attraktiv vil du si du er, spør programleder og hotellarving Paris Hilton i åletrang kjole. – En sterk 8’er, lyder det selvsikkert fra den mannlige hotellgjesten.

Det er sesongstart i paradis, og beskjedenhet er ingen dyd. Selv om visstnok sjenanse var grunnen til at Janni (22) sjekket inn, noen programmer senere.

- Vil du ha sex på Paradise, spør Karim interessert. - Det som skjer det skjer, parerer den sjenerte harstadjenta.

vignett_inger_witteveen_på tampen.jpg

Heldigvis er gode, gamle gjennomtatoverte Triana tilbake for å holde styr på deltakerne. Som snakker om sine «roller» og «oppdrag». Selv om det virker som man kan nå langt bare med intriger, skåling, enstavelsesord og hoftebevegelser. Det mest oppsiktsvekkende ved programmet er kanskje at folk ser på. Til og med pensjonister. For selv om få vil innrømme det, blir det som med Se og Hør i sine velmaktsdager: ingen kjøpte bladet, men alle leste det på tannlegekontoret. Helt til noen fant ut at det måtte være uhorvelig mange tannlegekontorer her i landet.

Reality betyr direkte oversatt «virkeligheten». Og den er i alle kanaler. I Real Housewifes of Beverly Hills forstår du hvorfor det er krig i verden og at det aldri vil bli fred. Fra høyt konfliktnivå til stjernestøv, venter Svenske Hollywoodfruer . Siden jeg har sittet på fly fra Los Angeles ved siden av en ekte norsk hollywoodfrue, er dette liksom mitt referansepunkt.

Akkurat det synes jeg er like ekkelt som at hun måtte dele gamlefar med to andre inne på Playboy Mansion.

De svenske fruene snakker aller helst om seg selv, og litt stygt om hverandre. Styggest i munnen var Anna Anka. Men nå er det Maria Montazami som gjelder, og som har fått sin egen spin-off kalt Maria & Mindy .

— Nå skal det svenske folket få se meg med rød leppestift, proklamerer Maria gravalvorlig. Vi venter i åndeløs spenning. - Nei, nei, utbryter hun, kliner det raskt av før den vanlige hudfargede påføres. Vi kan puste lettet ut.

Villbassen Kendra møtte erkeplayboy Hugh Hefner da hun knapt var ferdig på high school. Akkurat det synes jeg er like ekkelt som at hun måtte dele gamlefar med to andre inne på Playboy Mansion. Noe det ble reality av. I ettertid har hun flyttet ut, giftet seg og får klekkelig betalt for å danse på bordene. Og har fått sin egen realityserie, der et av høydepunktene var da gamleelskeren kom på besøk med sitt nye harem, og alle var spente på om han likte grillmaten (?). Det skal i hvert fall ikke stå på innholdet.

Det gjorde det heller ikke på Ringsaker og i Skien denne uka, der de to parene i Sex dager huket av på skjemaet for hver dag med hyrdestund. Moralen må være at røde roser, boblebad, brettkjøring og russebil gjør susen. Det blir nesten ikke pinligere enn Pinlige sykdommer, s om ikke er reality, men virkelig nok. Men dette er nære på.

Egentlig hater jeg søppel-tv. Forresten, lurer på om svenskefrua med puddelsveis har kjøpt seg noen nye dusker til sin Hollywood-residens.

Fjernkontrollen, anyone?