— Dette er en skikkelig tabbe. Jeg husker faktisk datoen, det skjedde nemlig 26. januar i 2004, dagen før min mor fylte 70 år, forteller Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Hørte et dunk

IMG_7112 (1).jpg

— Vi var i Ytre Randesund denne dagen, for vi forberedte et langbord på hytta der min mor skulle feire dagen med masse damer. Etterpå fikk jeg beskjed om å plukke med meg en tilhenger som stod bak hytta. Der var det mørkt og lite lys og jeg så dårlig. Jeg skulle bare klikke på tilhengeren til bilen, og så sikre med en kjetting. Det var vanskelig å ta på kjettingen, men det gikk. Så kjørte vi av gårde med tilhengeren, ned bakken, og mot byen. Jeg hørte et dunk på et tidspunkt, men det tenkte jeg ikke over før senere. Da vi kom til Lund, sa jeg til min mor: «Du verden, hvor er tilhengeren?«

Fikk hetta

— Den var ikke der lenger! Herlig land! Da ble jeg veldig nervøs. Jeg ringte min mann, og han kjørte ut på leting etter tilhengeren. Han fant den i en skråning ikke langt fra hytta, der den hadde klart å dra med seg et postkassestativ på veien.

Hva tenkte du da du innså tabben?

— Jeg fikk hetta!

Lærte du noe av tabben?

— Ja, å overlate sånt til de som kan det. Jeg har tenkt mye på det i ettertid. Det kunne gått skikkelig ille, og vi kunne ha forårsaket en stor ulykke. Min største tabbe var å ikke feste den kjettingen skikkelig. Det var første gang jeg kjørte med tilhenger, og jeg kommer aldri til å gjøre det igjen.

Anita Dietrichson utfordrer havnedirektør Halvard Aglen til å fortelle om sin største tabbe.