Hilde Hefte 00007.jpg Hilde Hefte 00007.jpg

Hun viste rumpa på scenen

Hilde Hefte glemmer aldri da det gikk galt.

— Jeg blir hypernervøs før jeg skal spille, og det siste jeg må gjøre før konsert er å tisse. Om jeg ikke får gått på do, så klarer jeg ikke å roe meg, sier jazzmusiker Hilde Hefte.

— Dette skjedde i 1994 på en stor scene i Tresse, det var i forbindelse med OL på Lillehammer, med tv-sendinger fra byene som fakkelen var innom. Jeg hadde litt for dårlig tid før konserten, men jeg måtte bare rekke å gå på do. Jeg hadde på meg en sort, fin kjole, skulle spille på en stor scene og jeg følte meg helt sjef.

Kjolen oppi strømpebuksa

— Etter at jeg var på do, klarte jeg ved et uhell å stappe kjolen oppi strømpebuksa bak, og så sprang jeg på scenen. Det tok en god stund før jeg oppdaget hva som hadde skjedd, at jeg gikk med rumpa bar foran massevis av folk. Det føltes sikkert lenger enn tiden det egentlig tok.

Hvordan oppdaget du det?

— De var litt stygge med meg, som ikke sa det til meg med en gang. Først merket jeg at bandet på scenen ga meg noen lattermilde blikk. Så fikk jeg spørrende blikk fra noen publikummere på første rad.

Rødmet på scenen

Hva gjorde du da du oppdaget det?

— Jeg var glad for at jeg hadde 70 lag med sminke på meg, sånn at ingen skulle se hvor mye jeg rødmet. Jeg tok en elegant bevegelse, der jeg slapp ut kjolen med en ta-da-bevegelse, mens jeg bukket for publikum. De lo. Det var veldig flaut. Det går ut over selvfølelsen, vet du.

Lærte du noe?

— Å ja, ikke gå på scenen før du har sjekket absolutt alt, sko, strømper, kjole. Jeg så meg i speilet før jeg gikk på scenen, men det var et sånt lite do-speil. Og jeg sjekket kjolen, men bare foran, og der var jo alt helt streit.

Utfordrer Randi Berge Wandrup, arrangementsansvarlig ved Kristiansand folkebibliotek, til å fortelle om sin tabbe neste uke.