— Jeg tabbet meg ut da jeg jobbet i Forsvaret. Nå er det over 20 år siden, men det som skjedde er fremdeles flaut å snakke om, forteller Halvard Aglen, havnedirektør i Kristiansand.

— Jeg var kaptein og kullsjef for befalsskolen for luftvernartilleriet. Jeg hadde ansvar for kullet, og dette var elever som var kommet veldig kort i sin opplæring. Jeg hadde blant annet hovedansvaret for å lære dem opp i grunnleggende ferdigheter, som terrengkjøring med Volvo feltvogn. Jeg måtte kjøre bilen selv, med fire elever bak i kupeen. Det var stramme og fokuserte befalskoleelever, som var spente og forsiktige med hva de sa, særlig til kullsjefen.

Full forvirring

— Jeg skulle fylle drivstoff, og hoppet ut av bilen, tok pumpa og begynte å fylle. Jeg merket at elevene rørte urolig på seg i bilen, men de sa ingenting. Da jeg var ferdig med å fylle, oppdaget jeg det. Jeg hadde fylt tanken med diesel. På en bensinbil!

Hva tenkte du da?

— Det var litt tøft. Der satt de jeg hadde instruert og hadde sett hva jeg gjorde.

Hva skjedde så?

— Ikke mye. Vi ble jo stående der. Så måtte vi få teknisk hjelp til bilen, og få rekvirert en annen bil til å hente oss.

Fikk hederlig omtale

Følte du deg dum?

— Ha-ha, ja, det er ikke det lureste jeg har gjort. Huff og huff!

Ble du ertet for tabben?

— Nei, men jeg holdt på å bli ridder av St. Barbara. Det er en utnevnelse for de som gjør store tabber i artilleriet. Heldigvis hadde andre gjort større tabber enn meg, så jeg slapp unna med «hederlig omtale» i stedet.

Utfordrer Christian Altmann, kommunikasjonssjef i Agder Energi, til å fortelle om sin største tabbe neste gang.