Preben Skeie scoret Arendals tredje mål i lørdagens treningskamp i Lyngdal. Preben Skeie scoret Arendals tredje mål i lørdagens treningskamp i Lyngdal. Foto: Arendal Fotball (arkivfoto)

Arendal overbeviste mot opprykksfavoritt

Etter å ha vunnet 3-0 mot Egersund i lørdagens treningskamp, føler Arendal-trener Roger Risholt at han har funnet stammen i førsteelleveren.

LYNGDAL: Nå skal detaljene spisses frem mot seriestart 19. juni mot Skeid.

– Jeg er minst like fornøyd med prestasjonen som med resultatet. Det er veldig sterkt å vinne 3-0 mot et Egersund-lag som odds-selskapene mener er favoritt til å vinne vår avdeling, sier Arendal-trener Roger Risholt etter nok en solid treningskamp.

Debutanter

Lørdagens kamp ble spilt i Lyngdal og Arendal mønstret to debutanter fra start: Keeperen Lars Jøndal, som ankom Arendal fredag kveld kl. 2130, holdt nullen i sin debut og leverte en meget solid prestasjon. Unggutten Tobias Hafstad, som er kommet på lån fra Tromsø, viste også svært mye lovende i sin første Arendal-kamp. Blant annet var det han som gjennom tøft press fremprovoserte et selvmål av tidligere Arendal-spiller Adi Markovic da Arendal tok ledelsen 1-0 etter drøye 40 minutter i lørdagens kamp.

Arendal gikk opp til 2-0 da det var spilt 56 minutter. Dommeren pekte på straffemerket etter en hands i Egersund-forsvaret. Den satte Andreas Hellum i mål, selv om han måtte ha to forsøk. Straffesparket måtte tas på nytt fordi Egersund-keeperen beveget seg ut fra streken for tidlig.

Kampens siste scoring kom etter godt Arendal-spill der Preben Skeie kunne sette inn 3-0 etter et meget godt Arendal-angrep.

– Vi er veldig solide defensivt, og vi skaper også flere gode sjanser i tillegg til de tre scoringene. I sum synes jeg dette ser veldig lovende ut, oppsummerer Roger Risholt.

Solid

Han roser midtstopperparet Christer Reppesgård Hansen og Sune Kiilerich for meget god organisering bakerst. - Lars (Jendal) kommer inn som keeper og opptrer med autoritet og viser mange fine kvaliteter. Det er imponerende, spesielt tatt i betraktning av at han ennå ikke har hatt en eneste treningsøkt med laget. Samtidig vinner vi midtbaneduellen og offensivt tør vi å komme med mange folk, samtidig som vi nå har bedre balanse i laget enn vi har hatt i de tidligere treningskampene. Det er viktig når vi møter bedre lag, og vi regner med at Egersund kommer til å være blant de beste lagene vi møter i serien i år, sier Roger Risholt.

Lørdag manglet han likevel tre sentrale brikker som han håper skal bli viktige for årets Arendal-utgave.

– Andreas van der Spa måtte melde forfall med sykdom. Rasmus Lynge Christensen fikk en liten strekk på trening denne uken og blir borte 2-4 uker. Stefan Mladenovic jobber fortsatt hardt for å bli fullt restituert fra kneskaden han pådro seg i Sandefjord, men vi håper også at han nærmer seg å bli spilleklar. Jeg synes likevel de som kommer inn løser oppgavene sine meget bra, og det er betryggende å se at vi ikke er avhengig av enkeltspillere, fastslår Roger Risholt. 

Vis fakta ↓
Egersunds IK-Arendal Fotball 0–3 (0–1)