I helga endte vi på en svært respektabel 3. plass etter et knepent semifinaletap mot et av Norges beste G14-lag, KFUM Oslo, som senere vant finalen 3-0 mot Holmen. Randesund og Våg fra Kristiansand deltok også i samme turnering.

Våre gutter hadde laget fra Ekebergsletta i kne og ledet 1-0 helt til det gjenstod åtte minutter. Da utlignet KFUM til 1-1. Etter det tok kreftene slutt og det føk inn ytterligere to mål til 1-3-tap. Dette tar likevel ikke glansen av en super prestasjon av 14-årslaget til breddeklubben Vigør.

Turneringen startet med uavgjort mot senere tapende finalist, Holmen fra Oslo, i en kamp som våre gutter kunne og burde scoret mer enn det ene målet. Vi kom under 0-1 etter kun 20 sek. hvor våre gutter faktisk startet med ballen! Heldigvis klarte vi, på en av våre seks store sjanser, å utligne. Med normal uttelling hadde guttene vunnet med to-tre mål, men dette var en kamp hvor målet ble for lite og keeperen for stor.

Puljeseier

Vi var derfor avhengig av å vinne lørdagens to gjenstående kamper for å kunne vinne pulja. Motstander lørdag morgen var Elverum, som i hjemlig serie spiller et årstrinn opp og er en av topplagene i G15 Elite. Her kom vi også under 0-1 etter bare 4 minutter. Guttene fightet seg tilbake i kampen og utlignet til 1-1, men som det ofte skjer i fotball så tok Elverum igjen ledelsen 2-1 kun få minutter etter vår utligning.

Igjen måtte vi frem på banen og litt mot spillets gang utlignet vi til 2-2 og kampen var igjen åpen. Dette ga nye krefter og energi og nå kjørte laget over Elverum og tok ledelsen 3-2 som igjen ble til en sterk 4-2-seier. Vi var med i kampen om puljeseieren. Men da måtte Åsgårdsstrand fra Horten beseires i siste kamp.

Denne kampen ble et antiklimaks hva angår kvalitet og prestasjoner, så velger å gå forbi kampen i stillhet. Guttene skjønte alvoret på slutten og dro i land en 2-0-seier mot et svakt lag og vi kunne juble for puljeseier og kvartfinale.

Tøff kvarfinalemotstander

I kvartfinalen søndag morgen ventet Store Bergan fra Sandefjord. Et lag guttene kjente godt til fra fjorårets sesong hvor de beseiret våre gutter 3-1 i LKB-cup i Danmark. Motivasjonen var klar -revansje mot disse og semifinaleplass som da ville gi pokal og minimum delt 3. plass i turneringen.

En svært motivert og entusiastisk lag gjorde seg klar til kamp. Søvnen var gnidd ut av øynene, frokosten godt fortært og det var bare snakk om å spa frem krefter fra slitne kropper. En lang lørdag var historie, nå var det sluttspillet som gjaldt. Og for en kamp det ble!

Lagene fulgte hverandre som skygger, følte litt på hverandre, før det smalt! 1-0 til Vigør til stor jubel for spillere, trenere og ikke minst foreldregruppen på tribunen på flotte Notodden Idrettspark. Men hvor lenge var Adam i paradis? Store Bergan utlignet ikke lenge etterpå på frispark og lagene var like langt og gikk til pause på 1-1.

Ga alt i semifinalen

Andre omgang startet med Vigør-press, men fortsatt var det nerver knyttet til kampen. Det var derfor herlig da guttene klarte å presse inn en 2-1-scoring rundt åtte minutter før slutt. Store Bergan presset på mot slutten, de ble trolig snytt for et klart straffespark, dommer la til to minutter (og det ble spilt fire) og våre gutter fightet i land en sterk 2-1-seier. Revansjen var et faktum og pokal var sikret! Kampen og turneringen har kostet masse krefter – og neste motstander, kun tre timer etterpå, var KFUM fra Oslo.

Guttene nullstilte seg ypperlig, ga Oslo-laget kamp til døra, og selv om det ble tap 1-3, var vi alle enige om at helga har vært stor suksess, både på og utenfor banen. Stolte, og slitne spillere, og trenere, dro derfor hjem med et stort smil, nye opplevelser og erfaringer rikere og klar for å øve videre etter stor lærdom i helga. Dette ga mersmak!