I 2017 er det store treningsmålet at det skal være gøy på trening. Jeg er tilbake «i manesjen» etter fødsel, og har ikke like store ambisjoner som tidligere, selv om målet alltid er å løfte så tungt som mulig. Da min gode venninne Gry-Anita Opdal foreslo at vi skulle prøve å dra markløft sammen, synes jeg det hørtes så gøy ut at vi testet det ut på slutten av økta. Vi dro 280 kg og var strålende fornøyd med det! Å dele en prestasjon er vanvittig mye kulere enn å stå alene med den.

Vi ble gjort oppmerksomme på at to finske jenter med omtrent samme kroppsvekt som oss hadde klart å løfte 300 kilo sammen. Gry-Anita og jeg tenkte at det må vi også prøve på. Vi dro først 290 kilo lett som en fjær og tenkte at vi gir jernet og prøver oss på 305.

Det gikk ikke akkurat som en fjær, men det kom opp, selv om det var seigt og tungt og hang fast i buksene. Uten å først kjenne til de to finnene, satte vi etter debutløftet for to uker siden oss mål om å klare 300 kilo innen utgangen av februar. Så nå er vi godt foran skjema.

Se videoen her av løftet på 305 kilo:

Gry-Anita og jeg har trent sammen tidligere, men har hatt pause fra konkurranser det siste året. Vi har deltatt i flere nasjonale og internasjonale konkurranser sammen og planlegger å gjøre det også i år. Vi skal også arrangere en ren kvinnekonkurranse i 2017 i samarbeid med Kick Trening Strømsbu. Motivasjonen er ønsket om at flere skal få øynene opp for den utrolig morsomme sporten vi driver med.