Coach Rune Hægeland valgte å stille med følgende fra start: 1-4-4-2: Olav – Arve, Doffen, Lars Martin, Mjaa – Breilid, Hammers, Christer, Natvig – Carlos, Jani.

Det var tidlig tydelig at det var to lag som ønsket å spille ball i denne kampen. Begge lag trilla kula mest mulig og ville holde ballen i sitt eget lag. Etter hvert fikk Donn2 et spillemessig overtak og både Carlos, Christer og Breilid burde ha satt sine sjanser. Neste gang bør du chippe, Carlos!

Neuer-redninger

Flekkefjord la seg dypt/ble spilt dype, men var ikke ufarlige på sine overganger da de vant ballen sentralt i banen. Heldigvis for Donn2 så løp de to hurtige midtstopperne opp ballene som ble slått på de lyn-hurtige forwardene til Flekkefjord. I tillegg var Olav bakerst ute i ren Neuer-stil ved et par anledninger. Piit kom for sent til kampen grunnet lange dager som lærer og kom inn for Breilid. Hammers gikk da ut på kanten, Piit og Christer sentralt. Litt kjefting fra Arve rettet mot Christer midtveis i første omgang. De ble venner igjen i pausen.

Dommer Sletten blåste av til pause på stillingen 0-0 og etter at det meste av snø- og haglbygene hadde gitt seg. Olav Hægeland leita febrilsk etter den oransje ballen i pausen, men kunne dessverre ikke finne den. Han prøvde også å ringe Skauge på Sportsprofil, men han var på hytta og kunne ikke hjelpe.

Kaffe i pausen

Pausen ble brukt godt, med varm kaffe i kroppen og et par justeringer Donn2 trodde skulle bli til det bedre. Flekkefjord valgte å stå litt høyere med laget, dette gjorde at de klarte å forstyrre nok til at hjemmelaget gjorde et par enkle feil. Andre omgang ble oppstykket og ikke slik planen ble lagt frem i pausen. Flekkefjord kom igjen et par ganger, grunnet dårlig smøring i de bakre rekker hos Donn2. Heldigvis var keeper Olav på alerten, akkurat slik som på helgens russekro.

Flekkefjord fikk et, ifølge alle Donn2-spillerne, korrekt idømt straffespark. Heldigvis vartet Olav opp med nok en fin redning. Breilid hadde holdt seg varm på benken og kom inn for Carlos. Hammers opp på topp og Breilid inn på høyre kant.

Christer var frempå ved et par anledninger, men kombinasjon av lite fininnstilt sikte, og svikt i den siste pasningen gjorde at suksessen uteble. Asle kom inn for Arve, Breilid ned på høyre back og Asle i en noget uvant posisjon på høyre kant.

Coaching i verdensklasse

Ingen skjønte mye av Coach Hægelands vurderinger der, men det skulle vise seg å være et sjakktrekk. To minutter etter innhoppet blir Asle spilt fri på blank, litt skrått, men med god mulighet til å sette ballen i lengste. Dessverre valgte Asle å sette ballen utenfor på første. En revansjesugen Asle snappet ballen i neste angrep, dro seg slepent innover og lada foten han vanligvis står på. Folk snudde seg for å gjøre klar for å låse for neste fem-meter og ballgutten tjuvstartet for å hente ballen ved Agder Fylkesmuseum. Kula forlater foten til Asle, dabber et par, tre, fire ganger og skyter fart i snøen og ender opp helt nede ved stolperoten. Meget bra utført, mente de fire fremmøtte bortesupporterne.

Det var ti minutter igjen og nok en gang gjøres det grep fra benken. Denne gangen velger Coach Hægeland å bytte inn seg selv på topp. Ut med Hammers. Flekkefjord klarer å etablere et visst trøkk mot Donn 2-målet, men Hægeland er nede og hjelper til i forsvar. Dommer Sletten synes nok er nok og blåser av kampen.

Endelig kom årets første seier og ut i fra spill og sjanser så er den hårfint fortjent. Flekkefjord kunne ha scoret på straffe og fått pirket inn en på slutten, men tre poeng ble igjen i banken på Kongsgård. Neste kamp er borte mot Våg på Karuss førstkommende fredag.

Børs:

Olav: 8. Strafferedning og fint ute som sweeper. Trygg og god med ball både i hendene og med beina.

Arve: 6. Enkle løsninger for det meste. Litt hissig på medspillerne i første omgang. Grei kontroll defensivt, ikke så mye offensive bidrag som det kan forventes av denne «box-to-box»- spilleren.

Doffen: 6. Satte i gang mange angrep bakfra, grei skuring defensivt. Måtte tackle én gang og fikk vondt i hofta. Ble tydelig hemmet av dette!

Lars M: 4. Viste med sin hurtighet at han kan løpe opp hvem som helst. Et par stygge balltap i andre omgang. Lagde et soleklart straffespark.

Mjaa: 5. Grei kontroll defensivt, et par fine bidrag fremover i begge omgangene. Ble småsliten utover i kampen.

Breilid: For kort tid til å bli vurdert i begge omgangene og i begge posisjonene.

Hammers: 5. Jobber knallhardt begge veier. Skaper et par, tre farligheter med sin fart og teknikk. Spiller i tre posisjoner i løpet av kampen.

Christer: 6. Plassert sentralt på midten denne kampen og løser det fint. Gode løsninger med ball, men kranglet med Arve i første. Dempet ballen tre ganger med magen før han var på blank i første og burde da scoret.

Peder: 5. Sliten etter lang dag på jobb som lærer. Trekk for å komme for sent på jobb. Viktige defensive bidrag og fine vendinger av spillet.

Natvig: 5. Jobber hardt begge veier, men ble satt opp for få ganger en mot en. Serverte i hvert fall to ferdigscora pasninger/innlegg.

Carlos: 5. Flink til å gjemme seg i mellomrommet. Slet med å puste da det snødde som verst. Burde chippet.

Jani: 5. Løp som vanlig 15, 16 kilometer. Trekk for å klikke på dommer Sletten i andre omgang.