Medaljeskred til Kristiansand i strongman-NM

Kristiansand Strong Team løftet hjem ett gull, tre sølv og en bronse fra mesterskapet i Ski.

Kristiansand Strong Team har de senere år vært ansvarlig for NM i strongman for vektklasser, men i år gikk mesterskapet av stabelen på Sparta treningssenter i Ski utenfor Oslo. Et flott stevne med enormt høyt nivå i alle klassene. KST vil takke arrangørene med Tim Enersen i spissen som tok denne jobben for at vi kan utøve vår idrett. Vi er veldig fornøyd med at politiet sammen med arrangøren organiserte dopingkontroll slik at alle stiller på samme linje.

KST ser for seg å delta i toppen i strongman-NM i mange år framover. 2017 byr på flerre konkurranser i Tvedestrand med NM i enkeltøvelser der utøverne konkurrerer i tre individuelle øvelser for å prøve på nye norske rekorder og egne personlige rekorder.

Helgas fem vektklasser var kvinner -63kg og -75kg, mens herrene hadde -80, -90 og -105kg. Her oppsummerer våre utøvere mesterskapet:

Johnny Steig

Johnny Steig, -80kg. 2 plass:

– Jeg stilte til start med et klart mål om å vinne. I år følte jeg virkelig at jeg hadde en sjanse. Formen føltes bra, kroppen responderte så bra den kunne etter vektkuttingen og jeg hadde et av mine bedre stevner. Jeg gjennomførte alle øvelsene som topp tre, utenom siste øvelse som var markløft. Etter en rimelig trøblete oppkjøring med flere strekker var det ikke så rart at jeg fikk null poeng i den øvelsen.

Tror nok jeg er mest fornøyd med at jeg ikke gjorde noen nevneverdige tabber under stevnet og at kroppen fungerte bra. Det skulle holdt til en 1. plass, men en dyktig debutant fra Sogn hindret meg i å stå øverst på pallen i år. Planen fremover nå er å ha ingen svakheter. Enkelt og greit. Skal prøve så godt jeg kan å stille 100 prosent til neste års NM, så håper på en god kamp om førsteplassen da.

Runar Andersen Kjellevand

Runar Andersen Kjellevand, -80kg. 5 plass:

– Målet mitt var å klare 3.plassen og styrkemessig så vet jeg at jeg var god nok for det, men jeg gjorde feil som kostet meg mange sekunder på blant annet dekk. Jeg skal jobbe enda mer med svakhetene mine, ettersom jeg er i toppen på alt som skal presses over hodet og markløft. Det blir gå-øvelser spesielt som skal jobbes mye med. Sporten syns jeg er helt topp og elsker det miljøet vi har, hvor vi backer hverandre opp selv om vi er konkurrenter.

Steinar Fredriksen

Steinar Fredriksen, -80kg. 9 plass:

– Det var utrolig gøy å delta, og den første øvelsen pushpress med vending gikk veldig bra for min del. Jeg fikk ikke helt til dekkveltet som kostet meg mye poeng. Yoken var utrolig tung, i tilegg var det et uvant underlag som gjorde at jeg ikke helt fikk det resultatet jeg ønsket. Har også gått en del ned i vekt de siste månedene som også kan ha spilt en rolle, men det er bare å trene ende hardere mot NM 2017 og ha fokuset mot det.

Loyd Kaaland, -90kg, 2.plass:

– I dag var det ikke min dag, rett og slett. Manglet både krefter og energi. Gjorde flere tabber som kosta meg alt.

Jan Inge Gundersen

Jan Inge Gundersen, -90. 7 plass:

– Jeg er veldig skuffa over 7. plassen. Jeg var og er fortsatt litt småsyk. Er for så vidt fornøyd med første øvelse, delt 3.plass. Fikk en underkjent rep. Tok visst stanga for fort ned. Hadde jeg fått den hadde jeg vært med i finalen faktisk. Men «juicen» i kroppen var borte etter første øvelse. I dekk og yoke var jeg for dårlig. Jeg må se an satsingen videre nå, er jo heller ingen ungdom lenger…

Håkon Strøm Haugland. Foto: Foto: Susanne Strøm Haugland

Håkon Haugland, -105kg. 1 plass.

.

Ørjan Øvstetun

Ørjan Øvstetun, -105kg 6 plass:

– Jeg er fornøyd med 6. plass som debutant, selv om jeg ser at jeg er for svak i pressøvelsene. Dette må jeg jobbe med framover.

Jeg er veldig fornøyd med å vinne en øvelse, farmers walk med 130 kilo per hand over en totaldistanse på 40m. Jeg gleder meg til fortsettelsen og til å nå nye mål innen strongmansporten. NM 2017 blir hovedfokus. Og jeg gleder meg allerede til treningene sammen med de andre i KST.

Maiken Sundt

Maiken Sundt, -63kg. 2 plass:

– Jeg bestemte meg to-tre uker før konkurransen at jeg ville stille, så det ble ikke all verden trening på øvelsene i forkant av konkurransen. Men jeg reiste inn på konkurransen med mål om å gjennomføre alle øvelser, sette ny pers i markløft og kanskje få en plass på pallen.

Øvelse 1, Pushpress 40kg for reps: Denne øvelsen hadde jeg ikke så store forventninger til, da det er en av mine litt dårligere øvelser, jeg håpet på to-tre repetisjoner. Men det gikk over all forventning da jeg klarte seks repetisjoner.

Øvelse 2, dekkflipp 60sek: Jeg hadde kun prøvd dekkvelt to ganger før, men håpet på å få til fire-fem flipp. Jeg klarte seks flipp på denne og var fornøyd her også.

Øvelse 3, yoke 150kg 10mx2: Denne øvelsen hadde jeg kun hatt 130kg på trening, målet var likevel å komme frem og tilbake som ville blitt ny pers. Denne gikk også greit, jeg gikk greit begge veier.

Øvelse 4, farmers walk 55kgx2, 20mx2: Målet var å få ei god tid på denne, da det er en god øvelse for meg. Jeg gikk 20+20m på 19sek med 55kg i hver hånd, og var veldig fornøyd

Øvelse 5, markløft LMS: Jeg har løftet 120kg i markløft et par ganger før, så jeg håpet jeg kunne ha mulighet på 130kg denne gang. Det gikk veldig lett med 130kg, så var det 140kg som også gikk opp. Da hadde jeg vunnet marken i min klasse og satt ny personlig rekord med 20kg, så dette var nok den øvelsen som gikk best for min del.

Sammenlagt er jeg veldig godt fornøyd med konkurransen min. Strongman er en gøy sport, litt utenom det vanlige, der man løfter på mange rare ting. Man får virkelig testet styrken i kroppen fullt ut på disse øvelsene. Det beste med strongman er det gode treningsmiljøet. Alle hjelper alle, det er flere som har hjulpet meg med riktig løfteteknikker, ikke minst min samboer Svein Erik Haugland som også hjelper meg med trening og kosthold.

Thea Johanne Ormestad

Thea Johanne Ormestad, -63kg. 3. plass:

– Jeg synes det var overraskende gøy! Har aldri deltatt før, men etter denne konkurransen kunne jeg tenke meg å fortsette. Jeg var veldig fornøyd med min prestasjon i NM og satt ny pers i nesten alle øvelsene. Til tross for at det var en del kluss før konkurransen med tanke på sted og øvelser, syntes jeg det resulterte i en veldig bra gjennomført konkurranse. Utrolig gøy å være ny i sporten også, da man blir veldig godt tatt i mot av de andre utøverne.