Weltervekteren Jamshid Nazari fra AIK Lund sikret seg søndag gullmedalje etter ypperlig boksing.

I semifinalen vant Jamshid over Mathias Kirud, Danmark. Dansken måtte gi seg i 1. runde.

I finalen vant Jamshid 2-1 over hjemmefavoritten Antiti Hietala. Finnen, som har en seier over Jamshid fra et tidligere møte, var favoritt. Jamshid, som har hatt en god utvikling siste året, fikk imidlertid revansje etter meget god teknisk boksing.

– Jeg hadde den tøffeste klassen i nordisk. Jeg har hatt bra oppkjøring til mesterskapet med klubb- og landslag. Finnen var tøff og i god form, så jeg måtte jobbe hardt i alle runder, sier Jamshid.

Lett tungvekt, junior: Islam Ismailov tapte sin kamp 0-3 mot Kevin Ushe, Danmark.