OSLO: Øystein Tjomsland vant tre av landets største travløp da Klasseløpshelgen ble innledet på Bjerke Travbane i Oslo.

– En enorm opplevelse, fastslo Søgne-treneren.

På en dag hvor flere av de største forhåndsfavorittene falt da det gjaldt som mest i sesongens viktigste løp, viste Tjomsland nok en gang hvilken fingerspissfølelse han har for å sette sine hester i perfekt skikk til de største oppgjørene.

Gull og sølv i årets viktigste løp

Suksessen var fullkommen da 51-åringen fra Søgne, med armen triumferende i været foran et ekstatisk Bjerke-publikum, fosset ifra konkurrentene med fire år gamle Nordsjø Anna og sikret seieren i Norsk Hoppederby. Topphoppa lignet et fly som tar av fra en rullebane da Tjomsland satte inn overgiret gjennom den siste svingen.

Øystein Tjomsland og Nordsjø Anna. Foto: Hesteguiden.com

I 1.17-fart spant Nordsjø Anna unna og lot sine jevngamle motstandere kjempe om sølvet. Best av disse var stallvenninnen Sjø Perla, som dermed sikret dobbeltseier i årets viktigste løp for Tjomsland. Med andreplassen i løpet passerte samtidig Sjø Perla millionen innkjørt i premiepenger.

– Det var en utrolig følelse! I dag fungerte hun strålende, det var en enorm opplevelse da hun skjøt av gårde inn på oppløpet. Det var herlig å ta imot publikums jubel de siste meterne inn mot mål, strålte den sindige sørlendingen etter løpet.

– Imponerende prestasjon

Tidligere på dagen hadde to andre hester fra Tjomsland-stallen imponert hovedstadspublikummet. Fjorårets Derby-vinner Tangen Bork var tilbake med brask og bram, og lekte med DNTs 5-årsløp etter å ha ledet størstedelen av løpet sammen med kusk Tom Erik Solberg. Kort tid etter slugget råsterke Føynland Anna seg forbi skarpskodde konkurrenter og sikret seieren i hoppeavdelingen av samme storløp med Øystein Tjomsland selv i sulkyen.

Tangen Bork i seiersdefilering sammen med kusk Tom Erik Solberg og assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen. Foto: Hesteguiden.com

– Det ble en tøff sisterunde for Føynland Anna så hun var veldig, veldig god. Dette var både moro og fortjent, en imponerende prestasjon, fastslo Tjomsland på vei inn til seremoniplass for å motta seierspokalene.

Øystein Tjomsland og Føynland Anna. Foto: Hesteguiden.com