KRISTIANSAND: Leif Otto Paulsen er et kjent ansikt for mange i Agder-fotballen etter mange år som både trener og spiller i diverse klubber. De siste fire årene har han jobbet som trenerveileder i Olympiatoppen og fulgt trenerne tett gjennom diverse prosesser, med trenerrollen i fokus. Veiledning, utvikling, motivasjon, relasjon og prestasjon har stått sentralt i denne skoleringen.

Paulsen har 16 års erfaring som trener, i tillegg til seks år som profesjonell fotballspiller bak seg. Han trener i dag egne barn i barnefotballen, men har også vært flere år i ungdomsfotballen og seks år som hovedtrener i seniorfotballen.

Paulsen har store ambisjoner om å videreutvikle arbeidet som allerede gjøres, og ønsker sette sitt eget preg, med egne tanker og ideer omkring trenerrollen i Agder. Hans erfaring er at trenere i dag blir for mye overlatt til seg selv, mottar for lite tilbakemeldinger fra ledere, blir stående i konflikter på egen hånd og har for få sparringpartnere. Dette er noe av det han ønsker å endre på for å utvikle trenerrollen til det beste for NFF Agder og sørlandsfotballen.

Paulsen selv sier han ser fram til å starte et nytt jobbeventyr med nye utfordringer.

– Jeg gleder meg vanvittig mye til å jobbe med fotball på heltid, og føler meg heldig som kan jobbe innenfor et område der jeg mener jeg har størst kompetanse. Spesielt de siste årenes erfaring fra Olympiatoppen har gitt meg verdifull innsikt og relasjonskompetanse. Så er det allerede mange bra folk i NFF Agder som jeg gleder meg til å jobbe tett med, sier Paulsen og legger til:

– Olafur Ørn Bjarnason har gjort en strålende jobb som KA trenerutvikling, og heldigvis sitter han kun noen få meter unna meg på kontoret slik at vi fremdeles får nyte godt av kompetansen hans. Jeg kjenner også mange fotballfolk i Agder, og vet det jobbes godt på mange områder ute i klubbene. Jeg er helt sikker på at vi får til bra trenerutvikling sammen med dem!