Hvorfor begynte du med skating?

– Jeg begynte å skate som sju-åtteåring via min far. Han hadde et brett i garasjen, så jeg begynte å stå litt på det og prøvde noen triks. Så husker jeg storebroren min hadde besøk av en venn, og de presterte å knekke brettet mitt. Dette gjorde meg veldig trist. Men vennen kjøpte et nytt brett til meg, det ga meg enda mer motivasjon og gjorde at jeg ville skate litt mer ordentlig.

Har du planer om å satse for fullt på skating og starte en karriere?

– Ja, altså – det virker gøy å leve av skating, så det hadde vært kult. Men jeg skater også mye for gøy. Jeg går inn for å prestere det beste jeg kan.

Petter forsøker å utføre en «Pop-Shuvit». Foto: Foto: Fredrik Beckstrøm

Hvordan er skatemiljøet?

– Skatemiljøet er nokså bra i Kristiansand. Alle er venner og skater sammen. Skatemiljøet er også bra i de fleste andre byene i landet.

Sjekk video av Petter her, filmet av Ask Berg Filling:

– Hvordan ble du så god?

Der jeg vokste opp, i Høvåg, var det alltid de eldre som skatet, og de kunne mye mer enn meg. De inspirerte meg, og derfor ville jeg lære meg de triksene som de gjorde. Jeg husker de filmet triksene sine, men jeg kunne ikke bli filmet, for jeg ikke kunne triksene. De triksene jeg kunne, var dårlige. Derfor øvde og øvde jeg på disse triksene, slik at jeg også kunne bli filmet. Da var jeg ti år, og de gikk i niende klasse. Etter det har jeg øvd veldig mye. Motivasjonen min og ambisjonene blir bare større og større.

Nok en video av Petter, filmet av Simen Hægeland:

Kan du fortelle litt om X-games?_

– Det var veldig gøy, en stor opplevelse. Jeg hadde tre ”run” som jeg skulle skate. Et run er en slags omgang. Jeg skulle ta så mange triks som mulig i en løype, hvor jeg måtte gjøre mine beste triks. Det andre runnet var det beste. Da fikk jeg 86/100 poeng. Jeg endte på en fjerdeplass, som den yngste deltakeren.

Petter hopper over rampa med en «grab». Foto: Foto: Fredrik Beckstrøm

Hvordan ble du med i fjorårets X-games?

– Det var en konkurranse i Oslo. De som kom på første og andreplass, kvalifiserte seg. Jeg kom på tredjeplass, så jeg ble ikke kvalifisert. Han som kom på andreplass, skadet seg og kunne ikke delta. Det gjorde at jeg fikk plassen.

Hvordan er konkurransene, hvor mange er/har du vært med i?

– Jeg vet ikke hvor mange konkurranser nøyaktig som jeg har vært med på. Det er som regel sju til ni konkurranser i året, og de er gøye og stemningsfulle. Jeg skater i konkurranser sammen med mange venner. Det blir gjerne mange folk i parken, og da kan det bli litt stress med planlegging av triks.

Artikkelforfatterne er elever i 1. klasse media og kommunikasjon ved Akademiet Kristiansand