KOK-løper Hans Gunnar Omdal var raskest i årets første TV Cup-løp.

Vinterens vakreste o-eventyr står det i innbydelsen til TV-Cupen. En nattorienteringskarusell på vinterstid som trekker både eliteløpere, ungdommer og mosjonister. Thorbjørn Værp (TV) har vært primus motor for arrangementet i snart ti år. Foruten varierte og gode løyper har han alltid servert varm suppe, og diskusjonene rundt veivalg og (u)sannsynlige tidstap går høylytt mens suppen varmer godt vinterstid.

Denne onsdagskvelden 7.januar kl. 18 startet 30 løpere fra Vatnestrøm skole. Ikke uventet var det landslagsløper Hans Gunnar Omdal som trakk det lengste strået i den 7 km lange løypa. Sølvvinner ble Eirik Martens Svensen med den nyinnmeldte KOK løperen Ståle Gjelsten på tredje plass. I den noe kortere løypa på 4 km var det også en landslagsløper øverst. Marianne Andersen fra Konnerud IL vant foran Åsulv B Stormoen og unggutten David Runde.Vi tok en liten prat med Hans Gunnar etter løpet:Hva får en langdistanse o-løper av internasjonalt kaliber til å stille på nattorientering i Vatnestrøm den 7.januar?

– Jo, selv om jeg er godt kjent i deler av terrenget, blir det alltid utfordrende på natten, nattorientering er en flott måte å trene orienteringsteknikk på. Det er også kort reisevei hjemmefra, så det er praktisk når jeg allerede har hatt en lengre økt tidligere i dag på Naspevarden.