Andreas Hellum (t.v.) scoret begge målene til Arendal i søndagens 2-1-seier borte mot Notodden. Andreas Hellum (t.v.) scoret begge målene til Arendal i søndagens 2-1-seier borte mot Notodden. Foto: Arendal Fotball

Tomålsscorer i sjette strake seier

To mål fra Andreas Hellum mot Notodden sørget for at Arendal topper sin 2. divisjonsavdeling med 18 poeng av 18 mulige.

NOTODDEN: Arendal kom under mot hjemmelaget, men brukte bare tre minutter på å snu kampen.

– Vi har et fantastisk godt fotballag med et enormt samhold, sier Roger Risholt etter å ha vunnet 2-1 mot Notodden søndag.

Men det tok tid før scoringene kom – og det virket som om Notoddens ledermål etter 60 minutters spill var det som skulle til for å vekke Arendal i sommervarmen på Optime Arena på Notodden.

Hellum-dobbel

Anført av spissen Andreas Hellum tok hele laget tak og fikk satt skapet på plass:

Først utnyttet Arendal en grov forsvarstabbe hos Notodden da Preben Skeie stjal ballen og spilte Hellum alene med keeper. Spissen var iskald og dødelig presis da han kom alene med hjemmelagets keeper.

Bare et par minutter senere ble samme Hellum revet ned i feltet av panikkslagne NFK-forsvarere. Dommer Sarah Fatemeh Zangeneh var aldri i tvil og pekte umiddelbart på straffemerket.

Og like sikker i sin sak var Andreas Hellum fra 11-meteren. Han sendte keeper til høyre – og ballen knallhardt til venstre. Dermed var kampen snudd i det 66. minutt.

Det var også det som avgjorde at poengene ble med bussen hjem til Arendal som nå har 18 poeng og troner på tabelltoppen – også etter denne serierunden. Egersund på andreplass har 13 poeng, med én kamp mindre spilt.

Ser fremover

Men trener Roger Risholt er ikke så opptatt av de seks seirene.

– Det viktige nå er ikke kampene vi har spilt, men kampene som kommer. Nå er alt fokus på Nardo som kommer til Norac stadion søndag, sier treneren allerede før lagene er gått i garderoben på Notodden.

Arendal har fire råsterke borteseire allerede, i tillegg til de to hjemmeseirene mot henholdsvis Øygarden og Fram.

Og selv om det «bare» ble en ny ettmålsseier søndag, mener Roger Risholt det var tre svært fortjente poeng som Arendal fikk med seg. Han innrømmer at det ikke var noen topprestasjon, men en solid økt som dokumenterte kvalitetene i stallen han råder over.

– Førsteomgangen var jevn. De har to halvsjanser, mens vi har to store med henholdsvis Håvard (Meinseth) og Mads (Nørby Madsen). Sånn sett burde vi ledet til pause, men det var en litt dau kamp. Varmen tar krefter og intensiteten var laber, erkjenner Risholt.

God kontroll

Alt eksploderte altså da timen var spilt. Først scoret hjemmelaget – og før Arendal svarte umiddelbart og kraftfullt med sine to. De tre målene ble de eneste i kampen. Roger Risholt mener Arendal kontrollerte det hele inn den siste halvtimen.

– Vi får rommene vi trenger til å avgjøre kampen. Vi kunne vært mer effektive og vunnet klarere, men det er en grunn til at det er vi som topper tabellen. Vi er et fantastisk godt lag, vi er fysisk sterke og har et enormt samhold i gruppen, oppsummerer han.

Denne gangen Arendal-treneren litt flere endringer i startoppstillingen enn han har hatt for vane. Ermal Hajdari fikk en smell mot Fram sist. Derfor ble han hvilt. Tobias Hafstad ble også hvilt fra start, selv om han har levert meget gode kamper hele tiden.

– Redon (Pllana) fikk sjansen og jeg synes han leverte bra. Stefan (Mladenovic) har også sett veldig pigg ut på trening, så planen var å gi ham mer spilletid. Men vi måtte justere på byttene da Sune måtte gå ut med en smell, forklarer Roger Risholt, som regner med at både Ermal Hajdari og Rasmus Lynge Christensen kan være aktuelle allerede kommende helg mot Nardo.

Bør bli toppscorer

– Vi har flere spillere på benken som jeg ville brukt mer, men de kommer til å bli viktige utover sesongen, fastslår Roger Risholt som samtidig slår fast at toppscorer Andreas Hellum blir stadig viktigere for laget.

– Han er blant våre desidert viktigste spillere. Han er en fantastisk spiller, men også en super fyr både på banen og utenfor banen. Nå har han fem scoringer, men han burde scoret mer. Han burde være toppscorer i divisjonen med de kvalitetene han har, sier Arendal-treneren om søndagens matchvinner.

Arendal-børsen

3 poeng: Andreas Hellum

2 poeng: Mads Madsen

1 poeng: Christer Reppesgård Hansen 

Vis fakta ↓
Notodden-Arendal Fotball 1-2 (0-0)