Lørdag 30. september og søndag 1. oktober ble det arrangert VM i enkeltøvelser i Ekaterinburg, Russland (Sibir). Dette verdensmesterskapet var en del av et stort arrangement i Ekaterinburg Expo Centre, som angivelig skal være det største i Asia og Afrika (Golden Tiger X1). Jeg reiste som eneste deltager fra Norge. Planen var å stille i vektklassen -100 kg. Jeg hadde gått ned 6,5 kilo de siste to ukene og manglet bare 1,7 kilo.

foto
De fleste deltakere fra greps-VM

Det ble det ingen mat og bare 0,5 liter vann det siste døgnet før 1. konkurransedag. Jeg ankom hotellet 03.00 natt til lørdag og fikk litt lite søvn. Så jeg følte meg ikke helt 100 prosent da jeg gikk på vekta én time før VM-start. Jeg veide inn på 100,5 kg og valgte derfor å stille i 110 kg klassen, slik at jeg fikk i meg mat og drikke før oppstart. Jeg følte meg raskt bedre og hadde en god dag i tillegg.

Video av markløft:

foto

Øvelse nummer2 var Russian bullet. Dette er tilsvarende silver bullet som jeg har beskrevet tidligere. Gripperen som blir brukt er noe lettere enn i silverbullet, men du er nødt til å holde lenger opp på gripperen som gjør det tyngre. Det brukes en fem kg tung vektskive i stede for en 2,5 kg skive. Her var det ingen vektklasser. Jeg holdt kula i gripperen i 15 sek. og vant øvelsen to sekunder foran neste mann.

Video av Russian brick:

3\. øvelse er min favorittøvelse. Jeg vant øvelsen i fjor da VM ble arrangert i Moskva. Jeg satte i tillegg verdensrekord med 104 kg. Øvelsen heter Russian brick. Du løfter en kloss som er 80 mm bred med begge hender i et klypegrep. Jeg vant øvelsen i min vektklasse etter å ha løftet 99 kg. Det var en til som løftet 99 kg i en tyngre vektklasse. Jeg vant også denne øvelsen overall.

Grunnen til at jeg løftet mindre enn i fjor var fordi blokka var glattere. Den var som om den var smurt inn med smør. Magnesiumet ville ikke feste seg noe særlig. Jeg hadde som mål å sette ny verdensrekord med minst 110 kg. Jeg tror det hadde gått om blokka var som i fjor. I forkant av VM løftet jeg 115 kg på min egen tilsvarende pinchblokk.

Video av hublift:

Siste øvelse på den første dagen var hub. Her løftet jeg 35 kg, noe som holdt til seier i min klasse og overall. Tre utøvere løftet 32,5 kg på plassene bak. Jeg hadde også ett godt forsøk på 37,5 kg, noe som ville resultert i verdensrekord. Hub er en øvelse som er utviklet fra da folk løftet vektskiver i hubben. Altså ved å feste fingrene i vektskiven rundt der stanga tres gjennom.

foto

Første dag gikk over all forventning med seier i samtlige øvelser. Det ble en lang dag og vi var tilbake på hotellet i 20-tida. Da var det bare å få spist og lade opp med ti timer søvn til neste dag.

foto

Øvelse nummer to var Excalibur. Her løftes en 50 mm vertical stang med en hånd. Jeg løftet 102,5 kg og ble andremann i min klasse. Vinneren i min klasse løftet 107,5 kg. Vinneren overall løftet 110 kg.

foto

Siste øvelse var Relay race (Medley) Her var det lagt opp sju objekter som skulle løftes. Ingen av tingene var spesielt tunge og skulle løftes på tid. Det var ingen vektklasser i denne øvelsen. Jeg endte opp på 2. plass og brukte 23 sek. Vinneren brukte 19 sek. Jeg fumlet litt med en av tingene og tapte øvelsen på det.

foto

Video av bloblift:

foto

Neste konkurranse er 28. oktober på Kick i Arendal. Dette er en konkurranse som foregår i 20 land og flere steder i flere av landene. Dette er den største konkurransen i år. Alt filmes og sendes inn fra alle land på samme dag. Jeg oppfordrer alle som er interesserte i å møte opp. Her er det lov å være med for gøy og en trenger ikke å ha trent grep på forhånd. Det hadde vært gøy om det kom noen som tror de kan hevde seg også naturligvis!

foto

Vi kommer til å trene på disse fire øvelsene førstkommende helg og påfølgende helg på Kick i Arendal. Ta kontakt med meg eller Eirik Bruun Ingebretsen som arrangerer konkurransen for mer info. Jeg vet at det arrangeres NM-enkeltøvelser i strongman i Tvedestrand også denne helga, så endel sterke reiser nok dit.

Her er videoer av de fire øvelsene: