– Jeg er kanskje ikke i like god form som eliten, men jeg har en sterk vilje, konstaterer Bygstad.

Søndag fullførte hun Bislett 48 timers etter 261,2 kilometer – som tilsvarer drøyt seks maraton på rad. Da hadde hun løpt tilnærmet sammenhengende i to døgn. Pausene begrenset seg til inntak av skiver med egg og kaviar, vann med cola i og noen salttabletter. Samt besøk på do og et par-tre opphold ved «bøtta».

Bygstad sammen med programleder for God morgen, Norge Vår Staude og Frank Løke fredag morgen.

– Jeg kastet opp noen få ganger. Sikkert fordi jeg hadde drukket litt mye. Men alt i alt gikk løpingen utrolig bra, forteller hun.

Rundt 200 deltakere stilte til start til 24- og 48-timers. Svært mange måtte gi seg underveis, blant annet den relativt ferske verdensmesteren i maraton i aldersklasse 70-74 år, Vera Nystad fra Søgne. Også den tidligere landslagsspilleren i håndball, Frank Løke, fikk det tøft. Målet hans var VM-kravet på 230 kilometer på ett døgn, men han endte med 158.

– Det blir jo veldig mange runder rundt de samme 537 meterne, da. Jeg begynte å kjede meg allerede etter en time, medgir Bygstad.

Bygstad har her fullført 200 av det som skulle bli 262 kilometer på 48 timer.

Jeg begynte å kjede meg allerede etter en time

Likevel holdt hun det gående. Time etter time. Planen om å sove et kvarter hver 12. time gikk fløyten, til det var hun for gira og hadde for vondt i føttene. Da hun først kom i mål søndag formiddag, tok det lang tid før hun klarte å roe seg nok ned til å sovne i 22-tiden samme dag. Bygstad hadde heller ikke sovet mer enn to timer før konkurransestart, slik at hun var våken i 64 timer sammenhengende før hun omsider sovnet.

– Når jeg ser tilbake på løpet og forberedelsene, er jeg kjempegodt fornøyd. Jeg hadde lang sofa-tjeneste i forkant, slik at jeg hadde mye energi da vi startet. Etter 28 timer, da det virkelig begynte å røyne på, kom min forlovede Magnus og støttet meg på en super måte. Uten ham hadde jeg nok ikke klart å fullføre, sier Bygstad.

Endelig i mål!

Jeg hadde lang sofa-tjeneste i forkant, slik at jeg hadde mye energi da vi startet

Fordi hun fullførte på lengre fullført distanse enn 210 kilometer, kan hun nå kalle seg en ekstrem-ultraløper. Hun har allerede bestilt tur til løpet Trans Gran Canaria, som er på 125 kilometer ned enn cut-off på 30 timer. Enda mer utfordrende blir Bérghem UltraRondane, som hun har lyst til å delta på i juli. I så tilfelle skal hun løpe 400 kilometer på seks dager.

– Det er gøy med nye utfordringer. Nå trenger jeg noen døgn til med ikke å gjøre annet enn å slappe av, og så begynner treningen sakte men sikkert igjen, sier Bygstad.

Hun har tidligere skrevet et eget innlegg i Lokalsporten,