UTØVERBLOGG: Under oppvarmingen til knebøy kjentes formen ganske bra ut. Jeg valgte derfor å starte knebøy med 360 kilo på stangen. Dette var hele 7,5kg over min tidligere stevnepers. Dette løftet gikk greit og jeg høynet til 370 kilo i løft nummer to. Dette løftet gikk også greit opp. Men det var ikke dypt nok, så jeg måtte prøve på samme vekt i tredje og siste forsøk. Så mye vekt har jeg aldri hatt på ryggen før.

Jeg var fast bestemt på å sette meg dypt slik at løftet skulle blir godkjent. På vei ned med vekten begynte stangen å riste. Det var fryktelig ubehagelig og jeg ble ristet ut av posisjon i løftet, jeg forsøkte etter beste evne å hente meg inn. Jeg var desverre sjanseløs og mistet balansen. Dette førte til at jeg ramlet fremover og ned på knærne med 370kg på ryggen. For å være helt ærlig så var jeg livredd. Jeg fryktet faktisk for livet mitt et lite øyeblikk. Heldigvis for meg så var spotterne (de som passer på) veldig dyktige og våkne, så de reddet meg.

Video av uhellet i knebøy:

Etter dette var jeg fryktelig skjelven og hadde vondt i hele kroppen. Spesielt hadde jeg vondt i venstre arm. Jeg vurderte faktisk å gi meg på dette tidspunktet, men etter en kjapp prat med hjelperen min på stevnet, Erik Fredriksen, bestemte jeg meg for å forsøke å fullføre. Oppvarmingen til benkpress ble utfordrende med den vonde armen. og jeg feilet på siste oppvarmingsløft på 235 kg. Nå var gode råd dyre og vi ble nødt til å senke åpningsvekten i benkpress fra 242,5 kg til 235 kg og håpe at jeg skulle få det til på plattingen. Heldigvis slo konkurranseinstinktet i meg til og det ble et greit løft.

Jeg høynet til 242,5 kg i andre. Dette løftet ble teknisk dårlig og jeg var sjanseløs. Etter noen tips på Erik og fra Dietmar Wolf (landslagstrener for Norge i styrkeløft) gikk tredjeløftet på 242,5 kg ganske greit opp. Det ble 2,5 kg stevnepers i benkpress og dagens høydepunkt for min del. Ikke det at vekten var så imponerende, men jeg var ubeskrivelig glad for å klare dette etter det som skjedde i knebøyen.

Nå var det tid for markløft. Vanligvis så gleder jeg meg skikkelig til å dra markløft. Det gjorde jeg ikke i dag. Grunnet smertene i armen var jeg usikker på om jeg i det hele tatt ville klare å holde stangen. Oppvarmingen gikk bra til tross for at jeg fremdeles var rimelig skjelven. Åpningsløftet på 305 kg føltes også lett. Etter dette ble det bare rot. Jeg løftet meget dårlig teknisk og var sjanseløs på andreløftet på 320 kg. I ren frustrasjon bestemte jeg meg for å høyne til 327,5 kg i sisteløftet. Dette løftet gikk helt opp og ville nok vært et godkjent treningsløft. Men utrettingen min var ikke god nok og løftet ble underkjent.

For å oppsummere konkurransen så var det et langt ifra optimalt stevne. Det positive jeg kan ta med meg er at jeg ullførte, til tross litt vondter og mye uflaks så slapp jeg meget billig unna. Jeg er helt skadefri og er i dag klar for å starte opptreningen til NM i styrkeløft om 12 uker. Der skal jeg være med å kjempe om de øverste plasseringene.