BERGEN/SANDEFJORD: Kristiansand Badmintonklubb (KBK) deltok både i U17-klassen i Bergen, og i Sandefjord hvor det ble konkurrert i U13-klassen samt senior elite.

Ungdommene fra Kristiansand markerte seg som vanlig sterkt i U17-klassen. Filip Bøhn vant både herresingle og herredouble med Sander Østhassel, mens Østhassel tok seieren i mixed double sammen med Maja Morvik Kragholm.

foto
Filip Bøhn fra Kristiansand vant herresingle U17 foran Aleksandrs Jakovlevs (Haugerud). På tredjeplass kom Aslak Smith (KBK) og Mathias Wong (Haugerud). Foto: Privat

Det ble tredjeplass til Kragholm i damesingle, og samme plassering fikk Aslak Smith i herresingle, i herredouble med Jonatan Broch Granum og i mixed double med Stine Skjævesland Pedersen, alle fra KBK. Pedersen ble også nummer tre i damedouble sammen med klubbvenninne Nicoline Wærsten.

Vant eliteklassen

I eliteklassen i Sandefjord var Marie Mørk (20) best av alle og vant damesinglefinalen mot Marie Christensen fra Frogner, 21-16, 22-20. Også Jonas Østhassel (20) gjorde det bra, med andreplass i herresingle bak Torjus Flåtten (Frogner) og andreplass i herredouble sammen med nevnte Flåtten. I doublefinalen tapte de 23–21, 21–15 mot Carl Christian Mork (Asker) og Fredrik Kristensen (Moss).

Mørk og Østhassel spilte sammen i mixed double og det holdt til en tredjeplass.

foto
Jonas Østhassel fikk med seg to andreplasser og en tredjeplass fra eliteturneringen i Sandefjord. Foto: Eirik Andresen
foto
Marie Mørk vant damesingle og ble nummer tre i mixeddouble med Jonas Østhassel. Foto: Eirik Andresen

Norgesmester Vilde Espeseth (24) fra KBK deltok ikke på grunn av en liten skade. Men hun vil bli klar til sesongens siste store mål, nemlig sluttspillet i eliteserien 22. og 23. mai.

Unge talenter

I Sandefjord deltok også en ny generasjon badmintonspillere fra Sørlandet. Ti KBK-spillere og en mandalitt konkurrerte mot de beste i Norge i U13-klassen. Vera Ø. Harman og Adelin Bull-Gjertsen imponerte med en andreplass i damedouble, mens Ulrikke Sørstrand og Sennova Lindland (Mandal) endte på tredjeplass.

Tredjeplass ble det også i mixeddouble til Jonas Sørstrand og Adelin Bull-Gjertsen.

– Det var gøy å se at våre unge spillere begynner å gjøre det så bra, sier klubbens trenerveteran Terje Dag Østhassel.

foto
Vera Østhassel Harman og Adelin Bull-Gjertsen representerer en ny generasjon KBK-ere som markerer seg nasjonalt. I helga tok de andreplass i damedouble. Adelin fikk også tredjeplass i mixed double med Jonas Sørstrand fra KBK. Foto: Privat

Om to uker spilles det sluttspill («Final four») i NM for lag i Kristiansand. KBK møter Haugerud i den ene semifinalen på lørdag, mens regjerende mester Frogner møter Bergen i den andre. På søndag spilles finale og bronsefinale.

KBK har vunnet NM-tittelen for lag hele 22 ganger, sist gang i 2015.

– I år er det veldig spennende og helt åpent hvem av de fire lagene som stikker av med seieren, mener veteranen på KBK-laget, Jim Ronny Andersen.