ASKER: Sist lørdag deltok tre av våre RG-juniorer fra RG i sin aller første online-konkurranse. På grunn av pandemien vi er inne i har mange konkurranser blitt avlyst og utsatt. Derfor må vi ty til andre løsninger. Det var Asker Turnforening som sto for arrangementet Asker Online Cup.

Hver klubb som deltok streamet sine gymnaster over YouTube, og dommerne satt hjemme og dømte konkurransen over livestream. Hele 214 gymnaster fra 15 klubber i Norge deltok i denne online-konkurransen. Undertegnede, som er trener for jentene, stilte som dommer fra Kristiansand under konkurransen.

Jentene kjørte programmene sine i hallen de vanligvis trener i, og dommere og publikum fulgte dem over livestream via YouTube. Det var lenge siden sist konkurranse, derfor ble dette litt ekstra spennende. Jentene deltok med ett program hver, og alle viste gode prestasjoner som de har øvd masse på det siste året.

KTF-trioen stilte i junior nasjonal klasse. Charlotte Depui Dåsvatn gjennomførte en klikkfri kjøring i ring og ble belønnet med tredjeplass. Eline Fidje Wessman hadde også en god og klikkfri ringkjøring og kom like bak på fjerdeplass. Amalie Wierød kjørte et flott ballprogram, men hadde dessverre en klikk. Det ble likevel en fin 26. plass av de 47 gymnastene i klassen.

Denne konkurransen har gitt oss mange nye erfaringer som vi tar med oss videre. Det er gøy at det arrangeres alternative konkurranser når vi ikke kan samles, og vi kommer definitivt til å delta på en online-konkurranse igjen. Dette ga mersmak og masse motivasjon til å jobbe videre.