LØRENSKOG: Dette var en berg-og-dalbane-kamp hvor lagene hadde hver sine perioder og ledet komfortabelt. Men hver gang kom motstanderen tilbake og søndagens seriekamp endte dermed 29-29 i Lørenskoghallen.

Fjellhammer har hatt flere trenerskifter i løpet av noen korte måneder og denne kvelden var nok en ny trener på plass. Tom Fokstuen ledet Fjellhammer for første gang, etter at han har hatt ansvaret for Rælingens rekrutter i høst.

Og igjen fikk vi den berømte trener-bytte-effekten og hjemelaget framsto som gode i starten på kampen og hadde opparbeidet seg en tremålsledelse etter 18 minutter, 12–9. Men i stedet for å «roe ned» og beholde initiativet, kjørte Fjellhammer etter i et tempo de ikke behersker. Noe som resulterte i flere tekniske feil og Grane takket for invitten og gikk fra å ligge under med tre mål til å lede med fire i løpet av seks korte minutter.

Tremålsledelse ved pause

Grane beholdt initiativet omgangen ut og ledet 18-15 til pause.

Line Homdrom Rusten i skuddet, May-Linn Mortensen følger med, Foto: Arild Hagen

Sakte, men sikkert nærmet vertene seg i målprotokollen og etter halvspilt andre omgang sto det 22-22. Og de grønnkledde stoppet ikke med det. Da åtte minutter gjensto, var de i føringen 26-23.

Men så ble nok en gang det litt for hektisk for hjemmelagets spillere. Igjen ga de fra seg initiativet. I løpet av kun to minutter var Grane forbi og ledet 27-26.

Det gikk mot to poeng til Sørlandet da lagets veteran Siri Aaserud satte inn Granes 29. scoring og de ledet 29-27.

Siri Aaserud og Line Homdrom Rusten er Grane-spillerne på dette bildet. Foto: Arild Hagen

Da gjensto det 2 minutter og 30 sekunder av kampen.

Venstreback Victoria Sliwa satte inn 28-29 og høyrekant Celine Svendsen berget ett poeng til hjemmelaget da hun satte kampens siste mål etter 27.32.

Fjellhammer fikk utvist en spiller i Granes siste angrep, men sørlendingene klarte ikke å utnytte overtallet og kampen endte da altså med poengdeling, 29-29.

Grane Arendal 2020/21, bak fra venstre: Margareth Stiansen, Fanny Skindlo, Siri Aaserud, Ingunn Håkedal, Nikoline Sandberg, Anne Lin Solvang, Luka Panza, Aleksander Kvamme, Iben Ruud, May-Linn Mortensen, Line Rusten, Anna Clara Fjellheim, Maja Rame og Erika Bjellerås. Foran fra venstre: Karin Steen, Ada Olsen, Elise Harveland, Helene Andersen, Inga Presker, Susanne Pettersen og Hanne Krogelien. Foto: May Elin Aunli

Kapteinen kunne avgjort

Grane-kaptein Siri Aaserud oppsummerer matchen slik:

– Vår lagprestasjon svingte fra topp- til bunnivå i denne kampen. Vi viste god moral ved opphenting og ny ledelse mot slutt. Helt på tampen bommet jeg på en 100-prosentsjanse som kunne gitt oss tomålsledelse. I stedet scoret vertene i påfølgende angrep. Ingen av lagene lyktes med å stjele to poeng mot slutten. Alt i alt var nok poengdeling det mest rettferdige, men det er likevel kjipt føle at man rotet bort det siste poenget på tampen. Vi legger kampen bak oss og tar med oss de gode prestasjonene inn mot helgens kamp.

Grane klatret fra åttende- til sjuendeplass i 1. divisjon, mens Fjellhammer fortsatt ligger på sisteplass, på plassen foran Randesund.