Kristiansanderen Madelen Berås (25) har som mål å vinne NM i montéridning. Kristiansanderen Madelen Berås (25) har som mål å vinne NM i montéridning. Foto: Trond Pedersen

Knallgod sesongstart

Sesongstarten for meg har vært veldig bra, med blant annet to seirer i løpet av den siste uka.

Totalt er det blitt tre seirer på 16 starter,og det er en fin vinnerprosent. Jeg har blant annet satt en banerekord i år, med Vestpol Faxen i Drammen for en drøy uke siden. I fjor satte jeg to norgesrekorder i monté, med Vestpol Faxen. Jeg satte også en banerekord med Trollgutt. Så jeg vil si det var i fjor jeg slo igjennom som montérytter. Av 40 løp da hadde jeg ni seirer, der tre av dem var var registrert i Sverige. Jeg tror at det er bra nok til å komme med i NM i år. Jeg venter fortsatt på innbydelse, men etter landstatistikken burde jeg være med.

Målet er jo å vinne NM og bli best. Men det er en lang vei dit. Må være heldig med kunder, hester, løp osv. Så det er mye som spiller inn. For jeg skal bli en bedre montérytter må jeg trene så mye som mulig og ri så mye som mulig.

Fra seieren med Vestpol Faxen i Jarlsberg GP i fjor. Foto: Trond Pedersen

Hest og trav er en så fantastisk sport, for den gir så mye glede. Og bare det å vinne, det er en ubeskrivelig følelse. Det viser til at man gjør noe riktig og får igjen for strevet. Det å jobbe med en hest hver dag og se resultater og utvikling er fantastisk. Kjærligheten man har til dyrene gir de igjen ved å vise at de vil gjøre alt for deg tilbake, det som f.eks å vinne eller å gi alt i løp.

Mens høydepunktet mitt i fjor var Jarlsberg GP-seieren med Vestpol Faxen, kom høydepunktet hittil i år da jeg gikk til topps med Cherokee News sist uke. Han er min egen og mammas hest, og det var hans første seier i karrieren på 37 starter. Jeg har bare hatt ham i seks måneder, og vi har trent veldig godt sammen.

Noen nedturer får man hvis man er storfavoritt og galopperer fra start. Da er liksom løpet kjørt før man har fått sjansen til å vise seg fram eller å kjempe. Egentlig er det flere nedturer enn oppturer i travmiljøet. Og det er det som gjør oppturene så ekstra bra!